Raspad sistema u velikanu: Petorica suspendovana, Bosanac i Hrvat još uvijek sigurni
Foto - EPA

Bešiktaš otjerao petoricu igrača

Raspad sistema u velikanu: Petorica suspendovana, Bosanac i Hrvat još uvijek sigurni

Midhat Šljivak

Istanbulski velikan Bešiktaš odlučio je isključiti petoricu fudbalera iz trenažnog procesa nakon očajnog izdanja u porazu od gradskog rivala Fenerbahčea.

Bešiktaš je prethodnog vikenda izgubio gradski derbi od Fenerbahčea s 3:1. Nakon ovog meča rukovodstvo kluba odlučilo je isključiti petoricu fudbalera iz trenažnog procesa.

Višak su postali igrači u koje je dosta uloženo i među najvećim su zvijezdama kluba. To su Eric Bailly, Vincent Aboubakar, Jean Onana, Valentin Rosier i Rachid Ghezzal.

"Petorica fudbalera su izbačena iz ekipe. Odlučeno je da Eric Bailly, Vincent Aboubakar, Jean Onana, Valentin Rosier i Rachid Ghezzal budu udaljeni od ekipe zbog loših nastupa i nekompatibilnosti s ostatkom ekipe. S novim osloncima unutar tima nastavljamo dalje", poruka je koordinatora tima Sameta Aybabe.

Ove sezone je od ovih fudbalera najbolje partije pružao kamerunski napadač Vincent Aboubakar. On je zabio četiri gola, ali očigledno se i od njega mnogo više očekivalo.

Oglasi

Crno-bijeli su trenutno tek peti na tabeli Super lige. Osvojili su 26 bodova i daleko su od vrha na kojem su veliki rivali Fenerbahče i Galatasaray. Imaju 14 bodova minusa.

Istanbulski tim odigrao je i očajno grupnu fazu Konferencijske lige. U petom kolu deklasirani su na svom terenu od Club Bruggea s 5:0 i posljednji su na tabeli sa samo jednim bodom. U grupi su još norveški Bodo/Glimt i švicarski Lugano.

Ekipu je u ovu sezonu poveo Senol Guneš. Otišao je nakon serije loših rezultata, kratka zamjena bio je Burak Yilmaz, a nakon njega je na klupu sjeo Riza Calimbay.

Prema svemu sudeći ni ovaj 60-godišnjak neće dugo ostati na klupi. Bešiktaš igra zaista katastrofalno, ali će rukovodstvo suspenzijama pokušati razmrdati ostatak ekipe.

Šta će biti sa suspendovanim fudbalerima znat ćemo u narednom periodu. Moguće je da će neki od njih već u januaru napustiti klub jer definitivno nisu opravdali očekivanja čelnika Bešiktaša.

Oglasi

Nema dileme da će istanbulski velikan posegnuti za pojačanjima u januaru. Smatrali su kako su ljetos obavili sjajne kupovine, no ispostavilo se da su napravili potpuno pogrešne izbore za razliku od velikih rivala Fenera i Galate.

To se jasno vidi na rezultatima, ali i na igrama pojačanja rivalskih klubova. Blistaju iz kola u kolo i Bešiktaš su ostavili u prašini.

Hasan Salihamidžić kao spasitelj Bešiktaša

Rukovodstvo Bešiktaša nedavno je izrazilo želju da ulogu sportskog direktora prepusti legendarnom bh. fudbaleru Hasanu Salihamidžić.

Čuveni Braco je prethodnih šest godina uspješno vodio sportski segment minhenskog Bayerna. Vukao je vrhunske poteze, no Bayern mu je na kraju prošle sezone uručio otkaz.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Predsjednik Bešiktaša Hasan Arat silno želi Salihamidžića. Razgovarao je s njim nedavno u Istanbulu i prenio mu je svoje želje.

Za sada međutim dogovora o saradnji nema. Bešiktašu loše ide na svim stranama i možda je upravo Salihamidžić spas za ovaj tim.

Top Komentari

Hanibal
Bosanas i Hrvat!! Zasto ne pistete: Bosnjak i Hrvat (Hasan Salihamidzic je Bosnjak po etnickoj pripadnosti. Ovaj portal uporno negira postojanje bosnjacke nacije i tako krsi Ustav BiH. Krajnje je vrijeme da novinari ovoga portala procitaju koju stranicu iz najnovije historije BiH.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi