Amiru Hadžiahmetoviću se otvaraju vrata za veliki transfer

Odlazi iz Turske

Amiru Hadžiahmetoviću se otvaraju vrata za veliki transfer

A. Čaušević

Reprezentacija BiH je na pravom putu da dobije još svog jednog predstavnika u Ligama petice.

Nakon okončana prvog dijela Lige nacija slijedi ljetna pauza na kojoj će neki od bh. reprezentativaca promijeniti sredinu, barem se tako špekuliše.

Amir Hadžiahmetović je proteklih godina napravio značajan napredak i sada je pravo vrijeme da sve dođe na naplatu i to jednim velikim transferom.

Već duže vrijeme se špekuliše o odlasku 25-godišnjeg veznjaka iz Konyaspora, a ako je vjerovati najavama inostranih medija sve će biti gotovo ovog ljeta.

Standardni bh. reprezentativac na stolu ima ponude Fenerbachea i Galatasaraya, ali dojam je da ga čeka odlazak u mnogo jaču ligu.

Hadžiahmetovića ozbiljno u svojim redovima želi Udinese. Italijani su za bivšeg igrača Željezničara spremni izdvojiti između šest i sedam miliona eura.

Posao Italijanima bi mogao pokvariti Toulouse. Povratnik u društvo najboljih francuskog fudbala je također bacio oko na našeg veznjaka.

Hadžiahmetović ulazi u najbolje fudbalske godine i prilika za odlazak u Ligue 1 ili Serije A se sigurno ne bi trebala propustiti.

Inače, sa dosta pažnje će realizaciju transfera čekati i na Grbavici pošto Željezničaru pripada 20% od ukupnog transfera.

Podsjećanja radi, Plavi su na zimu 2016. godine Hadžiahmetovića prodali Konyasporu za 500.000 dolara što je ujedno bio i posljednji veliki izlazni transfer ovog kluba.

Top Komentari

user1613662710
Sad je vrijeme da u ligu peticu ides ili ce bit kasno
7 1
Mowzilla
Pa ovako, Bajric i Gojak se na zalost nisu probili u Seriji A, iako je Bajic u to vrijeme bio gol masina. Duljevic se nije probio u Ligue 1, ali jesu zato Kolasinac i Prcic. Ti razmotri dobro, ali samo bjezi iz turske.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti