Hadžiahmetović želja slavnog turskog kluba, u Željezničaru s mnogo pažnje prate razvoj situacije

Sve izvjesniji odlazak iz Konyspora

Hadžiahmetović želja slavnog turskog kluba, u Željezničaru s mnogo pažnje prate razvoj situacije

A. Beganović

Bosanskohercegovački reprezentativac Amir Hadžiahmetović je želja slavnog Fenebahčea.

Slavni turski klub Fenerbahče u novu sezonu ulazi sa dobro poznatim trenerskim imenom. Naime, Fenerbahče na put stare slave pokušati vratiti portugalski stručnjak Jorge Jesus.

Posljednju titulu prvaka Turske slavni Fenerbahče je osvojio u sezoni 2013/2014, a želja čelnika kluba je u nadolazećoj sezoni prekinuti dugogodišnji "post".

Zbog toga su doveli Jesusa, koji ima samo jedan cilj, a to je titula prvaka Turske, no da bi Fenerbahče stigao do toliko željenog trofeja morat će pojačati svoju ekipu.

Svjesni su toga čelnici kluba, kao i novi trener pa se već aktivno radi na pronalaženju pojačanja. Velika fudbalska imena povezuju se sa slavnim turkim klubom, a jedan od onih koji se nalazi na vrhu Jesusove liste želja je i bosanskohercegovački reprezentativac.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Radi se o nekadašnjem fudbaleru Željezničara, koji sa dosta uspjeha brani boje Konyaspora, Amiru Hadžiahmetoviću. Turski mediji pišu da se Amir nalazi na meti Fenerbahčea, te da će u narednim danima pokušati dogovoriti njegov transfer.

No, nije slavni turski klub jedini koji želi Hadžiahmetovića. Za njegovim uslugama zainteresiran je i Udinese, a razvoj situacije sa mnogo pažnje prate i u Željezničaru s obzirom da Plavi s Grbavice imaju 20 posto od visine transfera njihovog nekadašnjeg fudbalera.

Top Komentari

user1613662710
Evo para evo para
2 3
Milos1312
Da hoce za jedno 5,6 milki ojri :)
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi