Žena koja je uništila mnoge fudbalske snove: "Prijetila je da ćemo nestati i ja i trener"

Anamaria je žarila i palila rumunskim fudbalom

Žena koja je uništila mnoge fudbalske snove: "Prijetila je da ćemo nestati i ja i trener"

Edmir Škorić

Jedna od najpoznatijih fudbalskih menadžerica na svijetu, Rumunka Anamaria Prodan, bila je strah i trepet za mnoge fudbalere.

Iza nje je nekoliko raspalih brakova i propalih veza, ali je majka troje djece. Zahvaljajujući bogatstvu svojih roditelja u životu joj nikad ništa nije falalio, a i sama je stvorila veliko bogatstvo radeći kao fudbalska menadžerica.

Ovu 51-godišnju "opaku damu" neki igračine pamte po dobrom, a sada ju je spomenuo 34-godišnji rumunski fudbaler Georgian Toba, koji je igrao za Cluj i prisjetio se perioda kada je 2021. godine taj tim bio pod vodstvom "Crvenkapice", kako su je zvali.

Prisjetio se da mu je slavna menadžerica sa FIFA značkom pravila velike probleme kada je htio da ode iz Cluja.

Oglasi

"Klub je postao insolventan, došla je Anamaria Prodan i sve je bilo gotovo. Hagi me htio u Constanți, znao me iz Delta Tulcea... Kad se Anamaria pojavila, rekla mi je da me niko ne traži. Bila je vrlo arogantna", rekao je fudbaler na početku, pa nastavlja:

"Rekao sam joj da mi trebaju papiri da bih napravio transfer. Njen odgovor? Da mogu otići ako se odreknem svog novca koji sam trebao uzeti. OK, nedostajao mi je taj novac. Tada smo imali ponudu iz Libanona. Kad sam htio otići, rekla mi je da mogu preći samo za 100.000 dolara.

Odbio sam, već sam bio ušao u posljednju godinu ugovora, nisam dobio plaću nekoliko mjeseci... Napravio sam dopis i postao slobodan igrač. Otišao sam u Turnu Severin na dva-tri mjeseca, nakon čega sam potpisao za Libanon.

[instagram]https://www.instagram.com/p/C16rOQDo7GD/[/instagram]

Bilo je mnogo interesa za naš fudbal. Imali smo klauzule u ugovoru, primjerice, da dobijete dodatnu svotu novca ako odigrate nekoliko utakmica i ekipa se plasira između određenih mjesta. I došlo smo do kraja prvenstva, kada te više ne bi koristili samo da ne uzmeš taj novac. A imao sam samo 21 godinu, nije me zanimao novac, zanimala me samo igra.

U jednom sam trenutku dobio broj 10 u Cluju i neko me nazvao i prijetio da ako ostanem i igram kao starter, onda ćemo obojica nestati, ja i trener. Bio sam rezerva i ušao pred kraj. Osoba koja je stojala iza svega bila je Anamaria Prodan, jer su tada trebali da igraju njeni fudbaleri koji su došli", rekao je Toba.

Anamaria Prodan, koja je također bila zadužena za FC Buftea, FC Snagov, Concordia Chiajna i Universitatea Cluj, trenutno je predsjednica futsal tima ACS MFC Ploiesti, gdje radi s Gabrielom Georgescuom kao glavnim menadžerom.

Top Komentari

Nije baš da joj ništa nije falilo , uvijek je trčala za k....m
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi