Ancelotti će imati nestvarnu platu, samo jedna stvar mu donosi dodatnih 2.5 miliona funti
Ancelotti bi trebao zarađivati 11.5 miliona funti godišnje

Italijan će biti jedan od najplaćenijih trenera u Evropi

Ancelotti će imati nestvarnu platu, samo jedna stvar mu donosi dodatnih 2.5 miliona funti

S. Pašalić

Carlo Ancelotti i dalje nije predstavljen kao novi trener Evertona dok i dalje traju pisanja o njegovom angažmanu.

Italijan je nedavno napustio Napoli, a početkom sedmice se pisalo da je stigao na pregovore sa Evertonom. Nesto kasnije je stigla informacija da je Ancelotti sve dogovorio sa ovim klubom, ali zvanične potvrde i dalje nema.

Engleski mediji sada pišu da Ancelotti želi da dobije potvrdu od Evertona da ce dobiti i neka pojačanja u budućnosti prije nego što pristane da preuzme ovaj klub.

S druge strane, navodi se da ce Italijan dobiti bonus od 2.5 miliona funti samo ako sačuva Everton u Premier ligi ove sezone.

Everton ima dosta problema ove sezone i u 17 utakmica je upisao cak 9 poraza, te se nalazi na 16. mjestu sa 18 osvojenih bodova.

Takoder, izvještaji govore da bi Ancelotti trebao postati jedan od najplaćenijih trenera u Evropi s obzirom da mu je ponuđena godišnja plata od 11.5 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi