Prvo pojačanje Ancelottija u Evertonu bit će ujedno i najveće ime u historiji kluba?

Dobre vijesti za navijače Karamela

Prvo pojačanje Ancelottija u Evertonu bit će ujedno i najveće ime u historiji kluba?

Italijanski trener Carlo Ancelotti trebao bi do kraja ove sedmice bti predstavljen kao novi trener Evertona, prenosi Sky Sport. 

Ancelottii je prije sedam dana dobio otkaz na klupi Napolija, a čini se da neće dugo biti bez plate.

Iako još uvijek nije ni predstavljen u novom klubu, počelo se špekulisati o tome ko će mu biti prvo pojačanje, a inostrani mediji navode da bi to mogao biti Zlatan Ibrahimović.

Otkad je bez kluba nakon isteka saradnje s LA Galaxyjem, Ibrahimović se povezuje s brojnim ekipama prije svega u Italiji. Sky Sport je ranije tokom mjeseca iznio priču kako je Ibrahimović zanimljiv i jednom klubu iz Premiershipa, a to nije Machester United.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sada sve navodi da bi taj klub trebao biti Everton, posebno radi činjenice da je i Ancelotti veliki zaljubljenik u Ibrine igre. Iako je otišao iz Napolija, kluba s kojim se Ibra povezivao, Ancelotti nije doustao od namjere da obnovi sjajnu saradnju koju je s njim imao u PSG-u.

Koliko je to u ovom trenutku realno, za sada ne znamo, ali da je Everton jedna od Ibrinih opcija, svakako jeste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi