Najveći rival Juventusu donio novi naslov prvaka
Foto: EPA

Napoliju treba pravo čudo

Najveći rival Juventusu donio novi naslov prvaka

Midhat Šljivak

Fudbaleri Napolija izgubili su gotovo sve šanse da osvoje titulu u Seriji A.

Novi kiks danas su napravili na San Paolu odigravši neriješeno 2:2 protiv Torina (2:2), pa je tako Juventus praktički osigurao naslov prvaka dva kola prije kraja.

Napoli je dva puta vodio, Torino je dva puta stizao prednost i na kraju je odnio bod, te je pomogao gradskom rivalu Juventusu da osvoji novi Scudetto jer timu iz Napulja u zadnja dva kola trebaju pobjede sa ogromnom razlikom i pritom da Juventus ne osvoji nijedan bod, što je poprilično nerealno.

Lazio je u meču koji bi ih približio Ligi prvaka odigrao 1:1 protiv Atalante, dok je u borbi za opstanak za sada mnogo veća borba.

SPAL i Chievo su korak bliže opstanku. Oba tima su danas slavila pobjede od po 2:0 i to protiv Crotonea i Beneventa.

U još jednom današnjem meču Fiorentina je pobijedila na gostovanju Genou sa 2:3, a na klupi je crveni karton u ovom duelu dobio Ervin Zukanović.

Serie A, 36. kolo:

Napoli - Torino 2:2
Lazio - Atalanta 1:1
Genoa - Fiorentina 2:3
SPAL - Benevento 2:0
Chievo - Crotone 2:0

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi