Predsjednik Napolija pronašao savršenog "pukovnika" za svoju ekipu?

Conte sve bliži San Paolu

Predsjednik Napolija pronašao savršenog "pukovnika" za svoju ekipu?

Već neko vrijeme se špekuliše da bi glavni kreator Napolijeve lepršave igre, trener Mauruzio Sarri, po završetku sezone mogao napustiti klub u potrazi za novim izazovima.

Sada je jasno i da su u Napoliju svjesni da bi mogli ostati bez glavnog stratega, a predsjednik ovog kluba Aurelio De Laurentiis je sada potvrdio i špekulacije da bi Sarrijeva zamjena mogao biti sadašnji trener Chelseaja Antonio Conte.

Čini se da je Conte zaista blizu San Paola. Mogao bi se ostvariti i nedavno predviđeni scenariji prema kojem bi Chelsea i Napoli mogli razmijeniti trenere, s obzirom da na Stamford Bridgeu postoji ozbiljan interes za Sarrija, dok Conte vjerovatno broji zadnje dane u Londonu. Ipak, postoji još nekoliko "kandidata" za klupu Napolija, ali je Conte svakako najzvučnije ime.

"Već sam razgovarao sa Sarrijem o produženju ugovore, a on me zamolio da pričekam. Ako odluči da ostane biću sretan, ali u suprotnom ćemo se pobrinuti da njegova otkupna klauzula bude isplaćena... Tražimo druge opcije od oktobra prošle godine, kako u Italiji, tako i širom Evrope. Sastali smo se sa ljudima u Portugalu, Španiji, Francuskoj, Njemačkoj, Rusiji, pa i Italiji. Ako budemo htjeli nastaviti sa istim sistemom, Marco Giampaolo bi bio odličan izbor", istakao je De Laurentiis za italijanske medije, pa dodao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Simone Inzgahi, Giampaolo i Leonardo Semplici su interesantne opcije, ali sve je stvar pravljenja pravog izbora... Antonio Conte bi bio savršen pukovnik koji bi se pobrinuo da se poštuju pravila. On je veliki prijatelj, a kao trener nikome ne dopušta trenutak opuštanja... Nije nas strah ići naprijed, sa Sarrijem ili bez njega".

Inače, Giampaolo je već jednom naslijedio Sarrija, u Empoliju, a ovaj stručnjak se sada sa Sampdorijom bori za izlazak u Evropu. Sa druge strane se očekuje da će Inzaghi ostati na Olimpicu bez obzira na interes nekoliko klubova, dok je Semplici nadomak opstanka u Seriji A sa ekipom SPAL-a.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi