Ancelotti hvali Koemana
FOTO - EPA

U nedjelju je El Clasico

Ancelotti hvali Koemana

A. Beganović

Nizozemski stručnjak Ronald Koeman na klupu Barcelone stigao je na početku prošle sezone.

Nekada je bio jedan od najboljih fudbalera Barcelone, a kada je na njegovu adresu stigla ponuda da preuzme klupu španskog velikana, nije mogao reći "ne".

Iako nije bio pravi trenutak za preuzimanje španskog velikana s obzirom da se već moglo uočiti da u Barceloni slijede velike promjene, Koemann se prihvatio posla.

Mnogo je kritika na njegov račun, no također stižu i pohvvale i to od ljutih rivala. Pohvalno je o Koemanu govorio trener Reala, Carlo Ancelotti.

Talijanski stručnjak je uoči nedjeljnog El Clasica istakao da po njegovom mišljenju Koeman radi dobar posao sa Barcelonom.

"On je dobar trener. Došao sam u Evrton nakon njega i mogu vam reći da su svi pohvalno govorili o njemu", istakao je Ancelotti i dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Iskreno, ne poznajem ga dobro, ali ima pozitivan učinak na svoje ekipe. Isto se može reći i za ono što je radio i radi u Barceloni. Mislim da nije lako trenirati Barcelonu. Klub se mijenja... On to dobro radi".

Podsjetimo, Barcelona se trenutno nalazi na 7. mjestu tabele španskog prvenstva sa 15 osvojenih bodova, dok je Real drugoplasirani sa dva boda više.

Top Komentari

Bavarac1312
Ma ovo je prevara od trenera. Frajer tupi po svom, za svaki poraz ima neki jeftin izgovor. Drže ga samo jer nemaju da plate klauzu ako mu daju otkaz. Frajer je apsolutna nula!
4 0
Dasler
Najgori trener Barcelone ikada.. Za ovog je Setien bio trenerčina!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi