Koeman tvrdi: Možemo biti prvaci!

Koeman tvrdi: Možemo biti prvaci!

E. Škorić

Nizozemski trener Ronald Koeman zna da nije jednostavna situacija, ali uvjeren je da njegova Barcelona može do titule.

Barcelona će večeras ugostiti Valenciju u nastavku La Lige nakon reprezentativne pauze, koja je dobro došla Kataloncima nakon užasnih rezultata u posljednjih nekoliko sedmica. Naravno, pitanje je i koliko će on biti još na klupi.

"Navikao sam da ljudi govore o mojoj budućnosti, to je normalno u velikom klubu u kojem stvari u datom trenutku ne idu najbolje. Nije prvi put. Prošle je godine bilo i trenutaka kada su pričali o mojoj smjeni. Predsjednik me podržao i razjasnio stvari. Ali trener mora pobjeđivati u utakmicama. Ne želim više govoriti o prošlosti. Želim uložiti energiju u poboljšanje igre, neću se usredotočiti na svoje osjećaje. Pokušavam učiniti sve najbolje za klub", rekao je Koeman, pa je onda govorio o nadolazećem susretu sa Šišmišima.

"Očekujemo tešku utakmicu jer su momčadi Josea Bordalasa konkurentne i fizički spremne. Moramo poboljšati stvari koje su nam nedostajale u prethodnim utakmicama. Igramo kod kuće. Nosit će težinu ove utakmice pa ćemo pokušati stvoriti opasnosti".

Novinare je zanimalo da li je Barcelona i dalje kandidat za titulu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Da, još uvijek možemo da se takmičimo i borimo za prvo mjesto. Još uvijek možemo da budemo prvaci", jasan je Koeman.

Barcelona je tek deveta na tabeli s 12 bodova, a zanimljivo da je njen večerašnji rival također na 12 bodova, ali jedno mjesto iznad na tabeli.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
hahaha zutokljunac i njegove izjave
6 2
Laporta
Ti prvak mozes bit jedino ako iz lige istupe Atletiko,Real i Sevilla...mozda bi tad prvak bio..
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi