Ancelotti: Na stadionu Evertona sam dobio otkaz, u hodniku
Foto: EPA

Sudbina ga dovela na Goodison

Ancelotti: Na stadionu Evertona sam dobio otkaz, u hodniku

Jedan od najboljih fudbalskih trenera današnjice Carlo Ancelotti nedavno je imenovan za novog menadžera Evertona.

Ancelottijevo ime se odmah nakon otkaza u Napoliju dovodilo u vezu s nekoliko klubova, a Italijan se na kraju odlučio vratiti u Premier ligu i preuzeti klupu ambicioznog Evertona.

U proteklom periodu Goodison Park nije Ancelottiju bio pretjerano drag, ponajviše iz razloga što mu je upravo na tom stadionu Chelsea uručio otkaz, a toga se i prisjetio u razgovoru za engleske medije.

"Chelsea me je otpustio na ovom stadionu, u hodniku. Možda bi trebalo sada staviti neku malu pločicu s natpisom: 'Ovdje je otpušten Carlo'", kroz smijeh je kazao Ancelotti.

Nakon otkaza u Napoliju razmišljao je da sa suprugom otputuje u Vancouver i tamo proslavi Božić, ali...

"Čim mi se javio Everton, za mene dileme nije bilo. Uvijek sam se želio vratiti u Premier ligu koja je za mene najbolja na svijetu."

Svjestan je da se od njega mnogo očekuje na Goodison Parku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Everton je klub s bogatom tradicijom i velikim ciljevima. Neće biti lako sve sprovesti u djelo, trebat će strpljenja i vremena, ali uvjeren sam da možemo ostvariti sve i igrati u Evropu", poručio je Ancelotti.

Ancelotti je, podsjetimo, na klupi Evertona naslijedio Marca Silvu, a debi će imati 26. decembra u prvenstvenom susretu protiv Burnleyja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi