Ancelotti nadmudrio Mourinha: Novi Everton pobijedio Tottenham
Foto - EPA

Odličan početak sezone

Ancelotti nadmudrio Mourinha: Novi Everton pobijedio Tottenham

M. Šljivak

Everton je u 1. kolu Premier lige savladao kao gost Tottenham rezultatom 0:1.

Carlo Ancelotti je ovog ljeta doveo brojna pojačanja. Ciljano ih je birao i ako je suditi po početku sezone Everton će biti jako dobar i konkurentan svima.

Prvo poluvrijeme meča u Londonu donijelo je nekoliko dobrih šansi. Najbolju je promašio Richarlison koji je promašio prazan gol, pa je on krivac što se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Ipak, u nastavku Everton svoju šansu koristi. Igrala se 55. minuta kada Digne u glavu pogađa Calverta-Lewina, a ovaj postiže pogodak za 0:1.

Spursi su potom krenuli nešto žešće prema golu Evertona. Međutim, Harry Kane i društvo su izgledali poprilično loše i na kraju nosu uspjeli doći do gola.

Everton je stigao do pobjede i odlično je počeo sezonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 1. kolo:

Tottenham - Everton 0:1

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi