Mourinhovi Pijetlovi krenuli po Pijetla - prva ponuda odbijena!

Ili obaveza otkupa ili ništa od posla

Mourinhovi Pijetlovi krenuli po Pijetla - prva ponuda odbijena!

Jose Mourinho je odlučan da pronađe još jednog vrhunskog napadača i dovede ga u Tottenham kako bi imao alternativu za Harryja Kanea.

A mogao bi među londonske Pijetlove italijanski Pijetao ("Il Gallo), kako je nadimak golgetera Torina Andree Belottija.

Tottenam je navodno već uputio prvu ponudu Torinu za Belottija, ali je ona odbijena.

Naime, londonski klub je ponudio posudbu s opcijom otkupa za 50 miliona eura. Međutim, kako tvrdi ugledni novinar Sky Sporta Gianluca Di Marzio, ovakava ponuda je odbijena jer Torino namjerava pustiti svog napadača samo ako je riječ o trajnom transferu.

Ukoliko bi se opcija otkupa preinačila u obavezu, onda bi u Torinu ozbiljno razmotrili Tottenhamovu ponudu.

Belotti u ugovoru sa Torinom, koji važi do 2022., ima otkupnu klauzulu od 100 miliona eura koja vrijedi za klubove van Italije. Jasno je da niko neće dati toliki novac za Belottija, ali klauzula znači da Torino, manje-više, drži sve u svojim rukama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Il Gallo" je do sada odigrao 192 utakmice za Torino, postigao 92 gola i upisao 19 asistencija. U Torino je došao prije pet godina iz Palerma, za oko 8.5 miliona eura.

Inače, svojevremeno se Belotti, dok je bio u top formi, dovodio u vezu i sa velikim transferom u Manchester United, baš u vrijeme kada je na klupi Crvenih đavola sjedio Jose Mourinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije