Ancelotti ne brine u kakvoj formi će biti igrači kada se sezona nastavi

"Trenirat ćemo igrajući"

Ancelotti ne brine u kakvoj formi će biti igrači kada se sezona nastavi

Trener Evertona Carlo Ancelotti smatra kako fudbalerima neće biti veliki problem vratiti se u formu nakon mjesec ili dva pauze od sezone.

Fudbal u Engleskoj je zaustavljen prije tri sedmice i za sada nije poznagto kada će biti nastavljen i da li će do toga uopšte doći.

Priča se kako bi sve moglo početi tek u junu ili julu, pa se mnogi pribojavaju u kakvoj formi će tada biti igrači, odnosno fizičkoj spremi. Neki zahtijevaju da se čak i mjesec prije toga počne s treninzima kako bi igrači uhvatili ritam, ali za Ancelottija su te priče nepotrebne.

"Današnji igrači mogu se fizički pripremiti za 15-ak dana i to nije problem. Igrači neće imati problema igrati nakon odmora od sedam do osam sedmica. Očito da neće biti 100 posto spremni, ali svakako da nisu izgubili osjećaj za fudbal. U to ne sumnjam. Svaka ekipa će biti u istom stanju, trenirat ćemo igrajući i to je to", kaže Ancelotti za francuski L'Equipe.

On je nedavno dao primjer kako je to izgledalo prije 15-ak godina. Tada je morao vraćati igrače s godišnjih odmora jer je UEFA Milan vratila u Ligu šampiona nakon što ga je ranije izbacila zbog Calciopolija. Ipak, igračima nije bio problem igrati 90 minuta iako sedmicama nisu trenirali.

"Neki kažu da će biti potrebne najmanje tri sedmice treninga, a u suštini pripreme su lažni mit. Sjećam se 2006. godine kada je Milan izgubio priliku da igra Evropu zbog Calciopolija, pa je vraćen. Morao sam da zovem igrače sa odmora da igraju protiv Crvene zvezde. Cafu se vratio 24 sata pred meč i igrao je normalno 90 minuta", kazao je italijanski stručnjak prije nekoliko dana.

Za l'Equipe Ancdelotti je govorio i o tome šta će biti sa sezonom. On, kao i ostali, još uvijek ništa ne zna.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Vidjet ćemo što će se dogoditi na kraju. Jedan od najvažnijih aspekata je da svi klubovi sezonu nastave u isto vrijeme i da nema razlike. Niko ne bi smio biti u nekoj prednosti u odnosu na ostale".

Inače, njegov Everton se trenutno nalazi na 12. poziciji u Premiershipu sa 37 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi