Svi u klin, on u ploču - Riječi Carla Ancelottija o Super ligi odzvanjaju Evropom
FOTO: EPA

Pružio veliku podršku

Svi u klin, on u ploču - Riječi Carla Ancelottija o Super ligi odzvanjaju Evropom

Esmer Oštraković

Za neke iznenađujuće, a sa druge strane za druge možda i ne, ali Carlo Ancelotti pružio je podršku Super ligi jer kako kaže vjeruje da je to pozitivna stvar za sve.

Iako je veliki broj klubova poput Manchester Uniteda, Bayerna, PSG-a, Rome, Atletico Madrida i Arsenala rekao ne Super ligi ne razmišljaju svi tako.

Veliku podršku Super liga dobila je od Barelone i Real Madrida, a sa njima u priču želi da se uključi i Napoli.

Real Madrid je jedan od "osnivača" Super lige i naravno kao takav je odmah pružio podršku nastavku projekta.

Sa druge strane možda je javnost očekivala drugačiju reakciju Carla Ancelottija, ali ona se nije desila, te je i on pružio podršku ovom projektu.

Oglasi

"Ovo je važna odluka za sve klubove", rekao je Italijan nakon pobjede njegove ekipe protiv Alavesa.

"Mislim da na kraju, jer nema više monopola, sve može biti pozitivno. Kalendar se može prilagoditi dosta bolje i to je naravno veoma bitno", rekao je Ancelotti.

Pitanje je da li će se neko od trenera složiti sa njim, ali čini se da je Ancelotti morao reći nešto ovako jer ipak radi za Pereza.

Podsjetimo, jučer su odbijenice Super ligi stizale sa svih strana i od velikih i od malih evropskih klubova, a to nije nešto čemu su se nadali.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jedini klub koji je odlučio podržati ovaj projekat, uz Real Madrid i Barcelonu, jeste ekipa Napolija koja je spremna da im pomogne u svemu.

Pitanje je da li će sve uspjeti zaživiti obzirom na činjenicu da su gotovo svi najveći klubovi na svijetu odbili da se pridruže ovom projetku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi