Komedija s Ancelottijem na press konferenciji - "Bože, šta ja pričam?"

Sjajni Italijan

Komedija s Ancelottijem na press konferenciji - "Bože, šta ja pričam?"

Midhat Šljivak

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti govorio je danas na press konferenciji pred sutrašnji meč s Alavesom. Kraljevi imaju dosta problema s povredama, pa je Italijan prinuđen mijenjati pozicije igračima, te će Aurelien Tchouameni morati na mjesto štopera. Trener kraljevskog kluba se malo i zbunio u najavi utakmice, pa je Francuz dobio novo prezime - Tchouameninga.

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti imao je zanimljiv nastup na današnjoj press konferenciji. Italijan je govorio o pomjeranjima pozicija u timu zbog povreda, pa je svom fudbaleru Aurelienu Tchouameniju dao i novo prezime - Tchouameninga.

"Tchouameninga ne voli igrati kao štoper", rekao je Ancelotti, pa je potom shvatio da je izgovorio pogrešno prezime koje je povezao s Camavingom i uzeo je kratku pauzu.

"Tchouameni ne voli igrati kao štoper, Camavinga isto tako ne voli igrati lijevog beka, ali u hitnim situacijama će nam mogu pomoći. Naravno, budućnost Tchouamenija u Realu je u veznom redu", riječi su italijanskog stručnjaka.

Oglasi

Carlo Ancelotti pokušava uvjeriti Florentina Pereza da pojača štopersku poziciju s obzirom na činjenicu da je David Alaba povrijeđen do kraja sezone.

"Zamjena za Davida Alabu? Razgovaram s čelnicima kluba i pratimo situaciju. Ima vremena do kraja prelaznog roka. Želim li novog štopera? Neću vam to reći. Razgovaram s klubom i oni će odlučiti", rekao je trener Real Madrida.

David Alaba operisan, propušta ostatak sezone i EP

David Alaba pokidao je ligamente lijevog koljena na utakmici protiv Villarreala. Operisan je jučer i počinje proces oporavka.

Nažalost, Austrijanac će propustiti ostatak sezone, neće ga biti ni na Evropskom prvenstvu u dresu Austrije i to je sigurno veliki udarac.

Interesantno je svakako da je njegov bivši klub Bayern pomogao Realu. Ponudili su sve usluge privatnih ljekara kako bi Alaba dobio što bolje uslove.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real je imao čak 22 povrede ove sezone. Čak trojici fudbalera su pukli ligamenti i nevjerovatno je kako loša sreća prati Kraljeve.

Ipak, bez obzira na sve povrede Real igra odličnu sezonu. U vrhu su tabele, igraju odlično u Ligi prvaka i na svim stranama su favoriti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi