Ancelotti predviđa 'pad' fudbala: Sve će se promijeniti
EPA

Ne zanima ga kada će se nastaviti prvenstvo

Ancelotti predviđa 'pad' fudbala: Sve će se promijeniti

Trener Evertona Carlo Ancelotti nije opterećen pitanjem kada će se nastaviti prvenstvo u Engleskoj.

Širom svijeta otkazana su sportska takmičenja zbog opasnosti od širenja zaraze koronavirusom, a epidemija se proširila i Otokom, gdje je od trenera prvi pozitivan bio Arsenalov Mikel Arteta.

Fudbalski savez Engleske objavio je prije nekoliko dana kako se takmičenje sigurno neće nastaviti prije 30. aprila, a Ancelottija to baš i ne zanima.

"Živimo život na koji nismo navikli i to će nas promijeniti iz temelja. Uvjeren sam. Sve će da ide silaznom putanjom, pa i fudbal. Danas je prioritet zdravlje, a to kada ćemo početi, kada završiti..., uopšte me ne zanima. Posljednje mi je na pameti", kazao je Ancelotti u razgovoru za Corriere dello Sport.

Mnogi klubovi su primorani na rezanje troškova.

"Čujem dosta priča o smanjenju plaća, to djeluje neizbježno. Ekonomija će se promijeniti na svim razinama: TV prava će biti manja, igrači i treneri će zarađivati manje, ulaznice će koštati manje, i to sve jer će ljudi imati manje novca", objašnjava Ancelotti.

Mnogi se pitaju i koliko će igračima biti potrebno vremena da ponovo uđu u ritam.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Smiješno mi je to. Neki kažu da će biti potrebne najmanje tri sedmice treninga, a u suštini pripreme su lažni mit. Sjećam se 2006. godine kada je Milan izgubio priliku da igra Evropu zbog Calciopolija, pa je vraćen. Morao sam da zovem igrače sa odmora da igraju protiv Crvene zvezde. Cafu se vratio 24 sata pred meč i igrao je normalno 90 minuta", podsjetio je.

Ancelotti je, podsjetimo, preuzeo klupu Evertona nakon što je prethodno godinu i pol vodio Napoli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi