Ancelotti: Uradili smo i više nego što su od nas očekivali

Trener Napolija ohrabruje igrače i navijače

Ancelotti: Uradili smo i više nego što su od nas očekivali

Napoli se sinoćnjim porazom od Liverpoola na Anfieldu oprostio od takmičenja u Ligi prvaka za ovu sezonu.

Redsi su u direktnom okršaju za prolaz dalje slavili sa 1:0, iako je lako moglo biti neriješeno da je Milik iskoristio stopostotnu šansu u sudijskoj nadoknadi, kada se ispriječio Alisson.

"Moramo prihvatiti stvari takvim kakve jesu, iako smo razočarali jer smo uradili sve što smo mogli. Na ovih šest utakmica smo napravili i više nego što su ljudi očekivali od nas, došli na korak do naredne runde i nemamo za čim da žalimo", rekao je trener Napolija Carlo Ancelotti, koji će u nastavku sezone predvoditi svoju ekipu u Evropskoj ligi:

"Naravno da smo motivisani za to takmičenje. Prenijer ćemo ovu formu u Ligu Evrope i iskoristit ćemo svoju motivaciju".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Napoli je iz Lige prvaka ispao iako je imao isti broj bodova kao Liverpool koji je zauzeo drugo mjesto, ali je engleski tim ostvario prolaz zbog bolje gol razlike.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi