Ancelottijev Everton je lider Premiershipa s tri pobjede

Fantastičan početak Karamela

Ancelottijev Everton je lider Premiershipa s tri pobjede

E. Škorić
Teme:

Everton je danas, kao gost, u okviru 3. kola engleske Premier lige savladao Crystal Palace s 2:1.

Carlo Ancelotti posložio je jako respektabilan tim koji igra izuzetno dobar nogomet, pa je sezona otvorena na fantastičan način - s tri pobjede.

Nakon Tottenhama (1:0) i WBA (5:2), savladan je Palace i to je nakon Spursa druga gostujuća pobjeda Karamela.

Istu je nagovijestio Calvert-Lewin golom u 10. minuti. To je bio peti gol engleskog napadača i trenutno je vodeći strijelac lige. Kouyate je na ubačaj Townsenda u 26. glavom pogodio za 1:1, no već u 40. - 1:2.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Digne je napucao nesretnog Warda u ruku, VAR pokazao na penal, a Richarlison mirno realizovao najstrožu kaznu za slavlje gostiju iz Liverpoola, koji su dolascima igrača poput Jamesa Rodrigueza ili Allana istakli kandidaturu za sami vrh tabele.

Ima priliku Everton nastaviti sjajnu seriju jer u idućem kolu dočekuje Brighton, dok Palace gostuje Chelseaju.

Promo

Top Komentari

soccero
Ancelotti klasa!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi