Andalužani "bacili oko" na Balkance: Gojak i Mitrović postaju saigrači?

Betis u potrazi za pojačanjima

Andalužani "bacili oko" na Balkance: Gojak i Mitrović postaju saigrači?

Iza Amera Gojaka je sjajna sezona u zagrebačkom Dinamu, a svoju odličnu formu i fudbalske kvalitete potvrdio je i za vikend, odličnom partijom u dresu reprezentacija BiH protiv Italije.

Igre 22-godišnjeg bh. veznjaka ne prolaze neopaženo, pa se vjeruje da bi ovog ljeta Gojak mogao napraviti transfer u neku od najjačih liga Evrope.

Čini se, prema nedavnim pisanjima AS-a, da je za sada "najzagrijaniji" za Gojaka španski Betis.

Navodno su Andalužani već počeli raditi na Gojakovom transferu, pa bi on ovog ljeta za 10-ak miliona eura mogao zamijeniti Maksimir stadionom Benito Villamarin.

Treba napomenuti da su za Gojakove usluge navodno zainteresovani i Weder, Schalke i Lille.

Betisu nisu potrebna samo pojačanja u veznom redu. Zeleno-bijeli žele i novog špica, a to bi mogao biti igrač iz našeg komšiluka.

Naime, španska Maca danas piše da je na radaru Betisa robusni špic Fulhama Aleksandar Mitrović.

Navodno je sportski direktor Betisa Lopez Catalan već otputovao u London kako bi sa Fulhamom pregovarao o transferu srbijanskog reprezentativca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Špekuliše se da bi Fulham mogao pustiti Mitrovića u Betis za 25 miliona eura.

Inače, Mitrović je u minuloj sezoni bio jedan od najboljih u redovima Fulhama, ali nije uspio pomoći ekipi sa Craven Cottagea da ostane u engleskoj eliti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti