Nisu svi isti: Poznati fudbaler PSG-u oprostio dio novca samo da napusti Park prinčeva!

Mnogi su u Parizu čisto radi zarade

Nisu svi isti: Poznati fudbaler PSG-u oprostio dio novca samo da napusti Park prinčeva!

A. Čaušević

PSG na godišnjem nivou samo na plate igrača troši preko 400 miliona eura.

Ko želi zaraditi dobar novac i igrati u snažnoj ekipi PSG se čini kao idealna opcija, ''jedini'' preduslov je biti vrhunski fudbaler za svoju poziciju.

Posljednjih godina na Parku prinčeva je kreiran "dream-team" sa nizom svjetskih zvijezda koji zarađuju ogroman novac. Primjer radi, Kylian Mbappe na sedmičnom nivou zaradi miliona eura neto.

Iako je dojam da mnogi u Pariz dolaze čisto radi novca i zarade, ima i onih koji tu nisu radi novca. Potvrđuje to i posljednji odlazak iz redova prvaka Francuske.

Naime, Ander Herrera više neće igrati za PSG nakon što je dogovorio raskid saradnje i to na molbu pariškog kluba.

Špancu su iz PSG-a saopštili da se na njega ne računa, ali oni nije izabrao odvojeno treniranje i ogromnu zaradu već se odlučio za promjenu sredine.

Tako će se iskusni veznjak vratiti u Athletic Bilbao i na ime odštete će dobiti manje novca nego što je to trebao do isteka ugovora u junu 2024. godine.

Na Parku prinčeva Herrera je sedmično zarađivao oko 100.000 eura. U Bilbau će ta cifra biti značajno manja, ali to ovom fudbaleru neće smetati.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Prije PSG-a ovaj 33-godišnjak je niz sezona igrao za Manchester United gdje je također zaradio odličan novac pa i ne čudi zašto je Francuzima oprostio dio od planirane zarade.

Bilo kako bilo, Herrera zaslužuje pohvale jer mu je ipak igranje fudbala na prvom mjestu što je u modernom fudbalu sve rijeđa pojava.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi