Anderlecht i Oostende "eksplodirali" u drugom poluvremenu

Na poluvremenu bilo 0:0, na kraju 5:2

Anderlecht i Oostende "eksplodirali" u drugom poluvremenu

M. Šljivak

Anderlecht je u 2. kolu belgijske Jupiler lige ugostio Oostende i na kraju je slavio uvjerljivu pobjedu rezultatom 5:2.

Svih sedam pogodaka palo je u drugom poluvremenu. Skromno prvo poluvrijeme nije donijelo previše, ali su zato u nastavku ekipe eksplodirale.

Poveo je domaći tim već u prvoj minuti nastavka preko Ivana Santinija, da bi u 52. minuti Diamata povećao prednost na 2:0.

Gosti su se vratili šest minuta kasnije. Guri je sjajno petom zabio za 2:1, a zatim je uslijedilo zatišje do 83. minute.

Santini prvo pogađa za 3:1 sa penala, isti igrač tri minute kasnije pogađa za 4:1, a bi u 90. minuti Diamata drugim pogotkom danas povećao prednost na 5:1.

Još jedan gol za goste je u drugoj minuti nadoknade postigao Milović za konačan rezultat meča od 5:2.

Bh. reprezentativac Ognjen Vranješ odigrao je kompletan meč za Anderlecht koji ima šest bodova iz dva odigrana kola.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi