UEFA bez milosti: Žestoka kazna za Anderlecht

Zbog navijačkih nereda u Londonu

UEFA bez milosti: Žestoka kazna za Anderlecht

H. Zilić

UEFA neće imati milosti prema klubovima čiji navijači budu izazivali nerede na staidonima.

Posljednji su to osjetili navijači belgijskog velikana Anderlechta.

Najvatreniji navijači Anderlechta izazvali su nerede na utakmici UEFA konferencijske lige protiv West Hama, pored toga bilo je i nereda na ulicama Londona.

Epilog svega je bio nekoliko povrijeđenih navijača Anderlechta od čega je njih 11 engleska policija zadržala u pritvoru.

Pomenuta dešavanja bila su 13. oktobra, a UEFA je sinoć donijela i konačnu odluku.

Anderlecht će dobiti kaznu od 50.000 eura, a također njihov navijači će dobiti zabranu odlaska na dvije naredne gostujuće utakmice u Evropi.

Naredno evropsko gostovanje za tim iz Brisela je 3. novembra kada u šestom kolu UEFA konferencijske lige gostuju danskom Silkeborgu.

Prije Anderlechta kazne su dobili i navijači Kolna i Nice koji su napravili nerede u prvom kolu UEFA konferencijske lige.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

UEFA očigledno želi da stane u kraj neodgovornim pojedincima, a čini se da će to najviše osjetiti klubovi.

Očigledno bez žestokih kazni nema drugog načina da se stane u kraj huliganima na evropskim stadionima, a scene huliganstva gledamo nažalost sve češće u posljednje vrijeme posebno na evropskim utakmicama.

Top Komentari

stranputica
Strašna kazna. Šok i nevjerica među navijačima Anderlechta....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi