Haotične scene u Engleskoj: Divljanje navijača, jedan krenuo na Areolu, policajci povrijeđeni

Konferencijska liga

Haotične scene u Engleskoj: Divljanje navijača, jedan krenuo na Areolu, policajci povrijeđeni

E. Ganibegović

West Ham je sinoć u 4. kolu grupne faze Konferencijske lige s 2:1 na svom terenu savladao belgijski Anderlecht.

Benrahma i Bowen su doveli engleski tim u vodstvo u prvom poluvremenu, da bi gosti stigli postići tek utješni pogodak u 89. minuti preko Esposita s 11 metara.

Ipak, ovu utakmicu obilježili su navijački neredi koji su eskalirali na kraju utakmice. Navijači Anderlechta zapalili su baklje, koje su s tribina bacali prema navijačima West Hama.

Belgijci su suparnike gađali i polomljenim stolicama, ali i drugim predmetima koje su uspjeli unijeti na stadion, navodi The Sun. Policija je na kraju utakmice intervenisala kako bi razdvojila dvije skupine navijača, ali ni oni nisu prošli neozlijeđeni.

U sukobu s navijačima ozlijeđena su četiri policajca. Jednog je udarila stolica u glavu s tribina, dok je drugi nakon udarca izašao sa slomljenim zglobom.

Oglasi

Ukupno je uhapšeno 13 navijača, no istraga se nastavlja, a broj navijača protiv kojih će biti podignute kaznene prijave mogao bi se znatno povećati.

Haos je nastao i na terenu. Policija je morala intervenisati kada je navijač Anderlechta ušao na teren i krenuo prema golmanu West Hama Alphonseu Areoli.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Jasno je da će nakon ove utakmice biti dosta posla za UEFA-u i da kazne očekuju i West Ham i Anderlecht.

U ovoj grupi, grupi B, West Ham vodi s maksimalnih 12 bodova, Silkeborg ima šest, četiri ima Anderlecht, a posljednji je rumunski FCSB s jednim bodom.

Top Komentari

vence
Belgijci
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi