UEFA kaznila divljaštvo u Engleskoj!

Na utakmici Konferencijske lige

UEFA kaznila divljaštvo u Engleskoj!

E. Ganibegović

West Ham je prije osam dana u 4. kolu grupne faze Konferencijske lige s 2:1 na svom terenu savladao belgijski Anderlecht.

Ovu utakmicu obilježili su navijački neredi koji su eskalirali na kraju utakmice. Navijači Anderlechta zapalili su baklje, koje su s tribina bacali prema navijačima West Hama.

Belgijci su suparnike gađali i polomljenim stolicama, ali i drugim predmetima koje su uspjeli unijeti na stadion. Policija je na kraju utakmice intervenisala kako bi razdvojila dvije skupine navijača, ali ni oni nisu prošli neozlijeđeni.

U sukobu s navijačima ozlijeđena su četiri policajca. Jednog je udarila stolica u glavu s tribina, dok je drugi nakon udarca izašao sa slomljenim zglobom.

Haos je nastao i na terenu. Policija je morala intervenisati kada je navijač Anderlechta ušao na teren i krenuo prema golmanu West Hama Alphonseu Areoli.

Danas je UEFA objavila sankcije povodom ovih događaja, a one su jako teške za belgijski Anderlecht.

Klub iz Brisela morat će platiti kaznu od 50.000 eura nakon incidenata u Londonu i neće moći računati na podršku svojih navijača na utakmici protiv Silkeborga 3. novembra.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

UEFA je odlučila da navijači Anderlechta ne mogu biti prisutni na stadionu danske momčadi, dodajući sličnu kaznu suspenzije za još jedno gostovanje u slučaju ponavljanja prekršaja.

U početku je Anderlecht imao pravo na 700 navijača na susretu u Silkeborgu, no sada ne mogu računati niti na jednog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi