Anderlecht rutinski slavio, Vranješ pocrvenio

Belgijska liga, 4. kolo:

Anderlecht rutinski slavio, Vranješ pocrvenio

U okviru 4. kola belgijske Jupiler lige večeras su se na "Vanden Stock" stadionu sastali Anderlecht i Mouscron.

Anderlecht je na kraju opravdao ulogu favorita i pred svojim navijačima slavio rezultatom 2:0, te tako ujedno ujedno došao do četvrte ovosezonske pobjede.

Do prednosti Anderlecht je u ovom meču došao u finišu prvog dijela. U 38. minuti mrežu Mouscrona je zatresao Trebel, da bi u 63. minuti vodstvo udvostručio Dimata i postavio, ispostavit će se, konačnih 2:0.

Od prve minute za Anderlecht je nastupio bh. reprezentativac Ognjen Vranješ. Pobjedu je na neki način 'pokvario' zbog direktnog crvenog kartona koji je zbog oštrog starta dobio u 81. minuti.

Za Mouscron je, s druge strane, zaigrao doskorašnji vezista Sarajeva Mićo Kuzmanović koji je ušao u samom finišu. 

Belgijska liga, 4. kolo:

Anderlecht - Mouscron 2:0

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi