Anderlecht u teškoj situaciji

Klub bi mogao i bankrotirati

Anderlecht u teškoj situaciji

Anderlecht se sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka svrstavao u kremu evropskog fudbala.

U novijoj historiji je reputacija kluba iz Brisela pretrpila "pad", ali je Anderlecht ostao velikan i u evropskim, a posebno belgijskim okvirima.

Ipak, u posljednje vrijeme Anderlecht proživljava teške dane, a sada nailazi na dodatne probleme.

Epidemija novog koronavirusa širom Evrope bi mogla zadati belgijskom velikanu udarac od kojeg će se teško oporaviti.

Sve je zaustavljeno i Anderlecht trpi teške finansijske gubitke koji bi u konačnici mogli dovesti čak i do bankorta.

Mogućnost bankrota kluba nije mogao isključiti ni predsjednik Karel van Eetvelt.

Zbog svega se klub odlučio na rezanje plata i troškova gdje god je to moguće.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

"Koronavirus na naše živote ima uticaj bez presedana. Anderlecht ne može pobjeći od posljedica pandemije. Naš klub je dužan da zbog velike neizvjesnoti oko prihoda, dok vladine mjere ograničavaju normalno poslovanje, ograniči troškove koliko god je to moguće. To podrazumjeva i fleksibilnost svih uposlenika. Klub je odlučio solidarno podijeliti žrtvu na sve. Svako će učiniti svoje... Anderlecht je klub koji je tokom historije nailazio na mnoge probleme i sve ih je riješio. Pobijedit ćemo i sada", stoji u saopštenju kluba.

Nakon prošlogodišnjih rekordnih gubitaka, dug Anderlechta je skočio na 100 miliona eura, a posljedice svega što se dešava zbog koronavirusa bi mogle dovesti beligijskog velikana u bezizlaznu situaciju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi