Faulirala, pa odgurnula dva puta protivničku igračicu, a onda dobila šaku u glavu

Cissoko dobila direktan crveni karton

Faulirala, pa odgurnula dva puta protivničku igračicu, a onda dobila šaku u glavu

E. Čaušević

Utakmica engleske ženske Superlige između Aston Ville i West Hama našla se u centru pažnje javnosti.

Aston Villa i West Ham odigrali su utakmicu domaćeg prvenstva u kojoj su na kraju gošće iz Londona uspjele da slave sa 2:1.

West Ham je riješio sve nakon 15 minuta igre jer je vodio sa 2:0. Gošće su povele u drugoj minuti kada je gol postigla Brynjarsdottir, dok je 12 minuta kasnije vodstvo udvostručila Hayashi.

Aston Villa je u 73. minuti promašila penal kada Lehmann nije uspjela zabiti gol, ali samo četiri minute kasnije domaće su smanjile na 1:2 preko Dali.

Do kraja meča Aston Villa je na sve načine pokušala da dođe do izjednačenja, ali to nisu uspjeli iako su u sudijskoj nadoknadi igrale s igračicom više.

Naime, detalj o kojem bruju fudbalska javnost u Engleskoj desio se u 91. minuti kada je gostujuća igračica Hawa Cissoko dobila direktan crveni karton.

Oglasi

Sve je počelo kada je Cissoko bila u duelu sa Sarah Mayling koja je nakon toga krenula da se sukobi s njom, te je u dva navrata odgurnula igračicu West Hama, ali ni slutila nije na kakav način će joj ona odgovoriti.

Cissoko je pokušala da ignoriše poteze Mayling, ali nakon što ju je fizički odgurnula nekoliko puta odlučila je da joj vrati i udarila ju je šakom u lice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Igračica West Hama je odmah dobila direktan crveni karton i sigurno je da je čeka žestoka suspenzija. S druge strane Mayling je prošla samo sa žutim kartonom iako je ona sve to prva počela i izazvala.

Ipak, ni igračica više u sudijskoj nadoknadi nije pomogla Aston Villi jer je West Ham zadržao prednost i uspio je da osvoji tri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi