Možda jeste najbolji štoper na svijetu, ali večeras je pokazao svoju prljavu stranu

Van Dijk u centru pažnje

Možda jeste najbolji štoper na svijetu, ali večeras je pokazao svoju prljavu stranu

Endin Čaušević

Liverpool igra na svom terenu meč 12. kola engleskog Premiershipa protiv West Hama.

Redsi su pokazali da se vraćaju lagano u pravu formu nakon što su za vikend u velikom derbiju uspjeli da pobijede Manchester City sa 1:0.

Već večeras Liverpool igra novi meč i to protiv West Hama, te je jasno da Redsi žele samo pobjedu s kojom bi se dodatno približili vrhu tabele.

Liverpool je odlično počeo utakmicu i već u 22. minuti uspio je da dođe do prednosti kada je Tsimikas centrirao, a sjajan gol glavom za 1:0 postigao je Darwin Nunez.

Međutim, West Ham je u samom finišu prvog poluvremena mogao da dođe do poravnanja rezultata nakon što su gosti uspjeli da izbore penal.

Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Bowen, ali nije uspio postići pogodak jer je Alisson odbranio njegov udarac.

Oglasi

Ipak, nakon penala u centru pažnje našao se Virgil van Dijk jer se na poluvremenu pojavio video koji je pokazao kakav neprofesionalan potez je napravio štoper Liverpoola prije penala West Hama.

Dok su se igrači gostujućeg tima dogovarali ko će izvesti penal i do je sudija gledao VAR Van Dijk je otišao do bijele tačke i kopačkom je napravio rupu kako bi što više otežao zadatak igraču londonskog kluba.

[twitter]https://twitter.com/CF_Compss/status/1582813264144371712[/twitter]

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bowen je ubrzo nakon toga namjesto loptu na penal i nije uspio da postigne pogodak jer je Alisson to fanastično odbranio.

Međutim, mnogi su osudili Van Dijkov potez i poručili mu da takve fudbalske zvijezde ne trebaju raditi takve poteze, ali sigurno da to njega neće toliko pogoditi.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...a penal sramotan,opet pokusaj otimacine bodova Liverpoolu...bruka je ovo sta se radi klubu koji je u Englesku donio 6 trofeja LP,skoro kao svi ostali klubovi zajedno...
0 9
Bhf
Koji text jbt,ja kontam da je sad iskopao rupu ispod gola.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi