Mišićavi Hulk se zaletio na najsnažnijeg sudiju na svijetu: Bio je jak samo na riječima...

Duel dvije fudbalske "zvijeri"

Mišićavi Hulk se zaletio na najsnažnijeg sudiju na svijetu: Bio je jak samo na riječima...

A. Čaušević

Andreson Daronco je jedan od najboljih sudija u Južnoj Americi, a zbog svog fizičkog izgleda mnogi ga nazivaju nasnažnijim fudbalskim arbitrom na svijetu. 

Posljednjih dana fotografije Daronca i njegovih mišića su postale viralne na društvenim mrežama te su ljubitelji "bubamare" zaista impresionirani njegovim izgledom.

Snažni sudija je neustrašiv pred svim igračima pa tako i pred mišićavim Hulkom koji već neko vrijeme nastupa za Atletico Mineiro.

Tokom jedne utakmice Hulk se zaletio na sudiju Daronca nakon što je smatrao da nije dosuđen penal za njegov tim.

Međutim bivši brazilski reprezentativac je bio samo jak na riječima jer kada je vidio s kim ima posla brzo se smirio i prestao je sa protestima.

Oglasi

Inače, bicepsi ovog sudije su obima od 44 centimetra. Inače, visok je 188 centimetara i vaga 90 kilograma.

Međutim, kako je sam rekao prije nekoliko godina ne voli da mu ljudi sude kroz njegov izgled te da na taj način stiče poštovanje.

"Ne volim da se mjerim. Poštovanje dolazi od načina na koji tretiram igrače i sve koji su uključeni u utakmicu", rekao je Daronco.

[twitter]https://twitter.com/Lemie_Kampira/status/1508756212908806149[/twitter]

Daronco je 2019. godine zaradio ogromno poštovanje kada je tokom jedne utakmice brazilskog prvenstva prekinuo utakmicu između Vasca da Game i Sao Paula zbog homofobčnih pjesmi na tribinama.

Oglasi

Prije nekoliko mjeseci je i sam pričao o svom susretu s Hulkom.

"Čim je došao u Brazil znao sam da će se pojaviti interesantni snimci, posebno kada budemo blizu jedan drugog na terenu".

"Pomislio sam: 'Proći ću kraj njega da vidim jesam li veći. Ako budem veći, mirno ću se šetati pored njega tokom utakmica, a ako ne budem, samo ću pobjeći'. Kasnije sam vidio da je nizak i da sam ja mnogo veći. Potom sam mirno čekao da se pojave snimci".

Smatra kako bi u tuči on pobijedio.

"Mislim da bih ga pobijedio, ali samo što imam predost u visini", rekao je tada Daronco.

Top Komentari

K79
a inače Hulk obično istuče sudije kad mu ne dosude faul
3 0
NKZ1922
I ponovo clickbait. U koje ste se smece od portala pretvorili, to je strasno. Bilo bi smijesno, da nije prezalosno
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi