Andersson nakon žestoke svađe na pressu nastavio svoj šou: Neću da pričam, ne jeb**e

Umjesto da slavi pobjedu svađao se

Andersson nakon žestoke svađe na pressu nastavio svoj šou: Neću da pričam, ne jeb**e

E. Oštraković

Švedska je sinoć na svom terenu razbila Azerbejdžamn, a konačan rezultat utakmice bio je 5:0. Utakmica je naravno odigrana u okviru 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ipak, niko nije mogao ni sumnjati šta će se dešavati nakon utakmice i da će umjesto rezultata i visoke pobjede u centru pažnje biti selektor Švedske, Janne Andersson.

Upravo on se žestoko posvađao sa bivšim reprezenativcem ove zemlje Bojanom Đorđićem, a razlog je bila mala minutaža Jespera Karlssona.

"Imao je odlične igre prije povrede zbog koje je na jesen bio van terena čak pet mjeseci. Nakon što se vratio jedva da je dao gol, ali lagano se vraća u formu. Jučer sam dugo razgovarao s njim. Možemo pričati o selektiranju ekipe, možemo provesti cijelu je*enu noć pričajući o tome", počeo je Andersson i nastavio.

"Mislim da je on odličan fudbaler, ali ako će on igrati onda će Alexander Isak ili Viktor Gyokeres biti na klupi. Ko od njih da ne igra?", pitao je Andersson dok je Đorđić nastavio da govori da je osam minuta u dva meča jednostavno malo za Karlssona.

Oglasi

"Dozvoljeno mi je da izaberem 11 igrača. Ko da ne igra onda? Ako si ti menadžer onda budi tu umjesto mene", počeli su se svađati Anderrson i Đorđić koji nije odustajao, te je poručio da bi Karlsson trebao dobiti barem pola sata po utakmici.

"Ne mogu više da podnesem ta stalna prigovaranja. Lično to shvatam? Ma ne. Pa pričamo o igraču koji je ušao u igru i zabio gol iz svoje druge šanse. Došao sam vam u studio, a vi tako dižete ruku na mene i pola sata samo nešto kukate i prigovarate", rekao je selektor Švedske, a Đorđić mu je poručivao da ne treba tako da diže ton i razgovara s njim jer predstavlja Švedsku i 10 miliona ljudi.

"Došao sam ovdje da odgovaram na pitanja, a vas četvorica me samo napadate nešto, a pobijedili smo 5:0. Eto ti si baš bio igrač i trener na ovakvom nivou. Možda si trebao predstavljati nekog drugog", govorio je Andersson što je Đorđića izbacilo iz takta.

"Koga sam trebao predstavljati. Koju drugu zemlju? Možda Srbiju? Šta uopšte pokušavate da kažete. Je li to implicirate? To je je*eno loš odgovor. Predstavljam ovu zemlju baš kao i vi. Užasno nizak udarac od selektora jedne reprezentacije", na kraju je rekao Đorđić.

Nakon žestoke svađe Andersson je odlučio da na press konferenciji progovori o tome što se desilo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ako to Bojan kaže, ne jeb**e. On je rekao Srbija. Ne zanima me ništa više o tome. Radi se o pitanju koje je postavio, neću da pričam o tome sa bilo kim. Nikada. Ne", rekao je Andersson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi