"Ne mogu da zamislim utakmicu Svjetskog prvenstva bez čaše piva"
FOTO: EPA

Odluka FIFA-e izazvala brojne reakcije

"Ne mogu da zamislim utakmicu Svjetskog prvenstva bez čaše piva"

Haris Zilić

Sredinom ove sedmice FIFA je donijela zvaničnu odluku da neće dozvoliti konzumiranje alkohola na utakmicama Svjetskog prvenstva u Kataru. Naravno ovo je izazvalo dosta reakcija posebno među navijačima, a komentare su dali i neki svjetski treneri.

Tako selektor Švedske Janne Andersson smatra da je nedopustivo da odete na utakmicu, a da ne popijete bar čašu piva.

"Nema mi logike nova zabrana. I ja sam volim popiti pivo", rekao je Andersson, zatim dodao:

"Ne smije izgledati naopako. Evo ja prvim volim pivo kao što sam rekao i ne mogu da zamislim da gledam utakmicu Svjetskog prvenstva bez piva, posebno finalnu utakmicu."

Švedska neće nastupiti na Mundijalu u Kataru, ali novembarski termin iskoristit će za prijateljski susret protiv Alžira.

"Bio bih lud da sam navijač, a ne mogu popiti, ako pijete sa mjerom i imate neki granicu, niste alkoholičar. Treba za neke stvari postaviti granice", dodao je selektor Švedske.

Oglasi

Već sedmicama se špekulisalo o tome da li će navijači moći da piju pivo na tribinama tokom utakmica što je kod nekih i tradicionalno, a pored svih obećanja koje je davala FIFA na kraju u Kataru nisu posustali i istrajali su u odluci da zabrane alkohol.

FIFA je potvrdila da je ova odluka konačna i da neće biti alkohola za navijače na stadionima iako su već sedmicama davali drugačija obećanja.

U saopštenju FIFA i nije previše objasnila ovu odluku niti pojasnila navijačima precizno šta sve to znači.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Također, ono što je posebno naljutilo i razočaralo navijače jeste odluka da će se moći točiti bezalkoholno pivo, ali da će cijena jedne čaše biti skoro 10 eura što je za mnoge previše.

Nema sumnje da će Mundijal u Kataru biti po mnogo čemu zanimljiv.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi