Anđić: Nadam se da ću sa Zvijezdom 09 izboriti opstanak

Novo ime u redovima bh. premijerligaša

Anđić: Nadam se da ću sa Zvijezdom 09 izboriti opstanak

Iskusni srbijanski internacionalac Marko Anđić jedno je od pojačanja Zvijezde 09 u januarskom prijelaznom roku.

Ovaj 35-godišnji defanzivac je u redove bh. premijerligaša stigao iz Metalca iz Gornjeg Milanovca, a iza sebe ima prilično bogato iskustvo, obzirom da se kroz karijeru okušao u nekoliko zemalja.

Anđić se Zvijezdi 09 obavezao na vjerost do kraja sezone, a u prvoj izjavi po dolasku u novi klub kazao je kako vjeruje da će opravdati ukazano povjerenje i biti od pomoći u ostvarenju zacrtanog cilja.

"Poslije decenije provedene u Evropi, od Belgije, Mađarske i Kipra, posljednje dvije sezone sam nastupao u Srbiji. Sada sam odlučio da se okušam i na premijerligaškim terenima, po prvi put, sa nadom da ću sa Zvijezdom 09 izboriti opstanak. Vjerujem da ćemo se dobro spremiti tokom ove pauze i spremno dočekati nadolazeće izazove", kazao je Anđić.

Karijeru je počeo u Slobodi iz Užica, odakle je otišao u Belgiju, gdje je igrao za Lierse, Lokeren i Brussel, a još je oblačio dresove Videotona, Anorthosisa, Nea Salimisa, Spartaka iz Subotice i na koncu Metalca.

Osim njega, u Zvijezdu 09 je u ovom prijelaznom roku stigao i Slaven Stjepanović iz OFK Petrovac iz Crne Gore.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi