Nemanja Anđušić novi igrač FK Sarajevo!

Nakon raskida ugovora sa Veležom

Nemanja Anđušić novi igrač FK Sarajevo! · Zvanično

Esmer Oštraković

Nakon što je raskinuo ugovor sa FK Velež, te dobio slobodne papire, Nemanja Anđušić odlučio je svoju karijeru nastaviti u FK Sarajevo čiji je od danas fudbaler.

Naime, novi trener Veleža Dejan Klafurić odlučio je da se zahvali nekim igračima, a jedan odnjih je bio i Anđušić.

Ubrzo nakon raskida ugovora sa Veležom za njega je stigla ponuda iz FK Sarajevo koju je odlučio prihvatiti.

"Bivši član Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, Nemanja Anđušić, opet će biti dio bordo tima. Ofanzivni igrač potpisao je ugovor do 2025. godine, a u naš tim stiže kao slobodan igrač nakon što je sporazumno raskinuo ugovor sa ekipom Veleža.

Oglasi

"Sretan sam što sam se vratio u klub koji me je afirmisao kao igrača i gdje sam bio jedan od prvih izdanaka Akademije. Vraćam se sa mnogo više iskustva i siguran sam da mogu pomoći ekipi u ostvarivanju svih ciljeva ove, ali i predstojećih sezona. Prednost je što poznajem ekipu i većinu igrača, te mi duži period adaptacije neće biti potreban. Radujem se prvoj utakmici na Koševu, te bih ovim putem pozvao navijače da nas dođu podržati u subotu 16. septembra u 20:45", izjavio je Nemanja Anđušić prilikom potpisivanja ugovora.

Karijeru je započeo u trebinjskom Leotaru, odakle dolazi u Akademiju FK Sarajevo. U dresu Sarajeva upisao je 27 utakmica, a nastupao je još za Travnik, Olimpik, Čelik, Mladost DK, Balikesirspor, Trabzonspor i Velež", objavili su iz FK Sarajevo.

Sa Rođenima je Anđušić osvojio Kup BiH, a u tri godine odigrao je 102 utkamice i postigao je 22 gola, te je upisao 12 asistencija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim Veleža, tokom karijere nastupao je za Leotar, Sarajevo, Travnik, Olimpik, Čelik, Mladost, Trabzonspor i Balikesirspor.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Cestitke nasoj filijali u Sarajevu, iduce sezone mozda bude jos koji igrac pa valjda izbore europu opet, Nemanja sretno u grijanju klupe vole te Rodjeni
5 2
plemic
evo i nama problema, moramo dovesti nekoliko igrača kako bi anulirali prednost koju im je donjeo anđušić.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi