Ibričić će sutra obraća javnosti, na Koševu su bili aktivni u prelaznom roku
Rožman i Ibričić

Šta će biti sa Šerbečićem i Jelićem Baltom?

Ibričić će sutra obraća javnosti, na Koševu su bili aktivni u prelaznom roku

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Prelazni rok u Premijer ligi naše zemlje je završen.

Moguće je još samo angažovanje fudbalera koji su prije kraja prelaznog roka imali slobodne papire.

Tim povodom sutra je zakazana i press konferencija FK Sarajevo, što su i potvrdili iz kluba sa Koševa.

Medijima će se obratiti sportski direktor Senijad Ibričić, bivši reprezentativac naše zemlje i to sa početkom u 13 sati.

Na Koševu su mnogo radili i po dolasku trenera Simona Rožmana te samog Ibričića koji je ovaj posao obavljao i u slovenskom NK Domžale, a iza sebe ima bogatu igračku karijeru, te sigurno brojne kontakte u svijetu nogometa.

Između ostalih stigao je na posudbu bh. internacionalac Ajdin Hasić iz Bešiktaša koji je i najzvučnije ime, te Ibričiću i rukovodstvu Sarajevu pripadaju sve pohvale što su uspjeli Hasića nagovoriti na dolazak u Premijer ligu. I ranije se Hasić povezivao sa bordo klubom, no nije to bilo moguće izvesti.

Uzvratio im je sa dva pogotka protiv GOŠK-a i od njega su velika očekivanja. Obeštećenje je plaćeno za Miomira Đuričkovića i Edina Julardžiju, pa je na njima da to i opravdaju.

Oglasi

Završen je i posao sa Nemanjom Anđušićem koji je prije par dana raskinuo ugovor sa FK Velež. Na Koševu su brzo reagovali i pokazali su da su u ovom trenutku financijski itekako moćni.

Brzo su riješili sve i Anđušić bi sutra trebao obaviti ljekarske preglede te potpisati ugovor.

Kada su odlasci u pitanju, Ivan Ikić je prije par dana raskinuo ugovor, ali pitanje je šta će biti sa Besimom Šerbečićem i Ivanom Jelićem Baltom.

Oglasi

Prema nezvaničnim informacijama, ovaj dvojac nije pristao na raskid ugovor, a istovremeno stručni štab ne računa na njihove usluge. Imaju kvalitetne ugovore i pitanje je kako će sve biti riješeno, ali i to će sigurno razjasniti u svom obraćanju Ibričić.

Samir Zeljković je ostao u timu i on je bio u konkurenciji za protekle utakmice, no nije dobijao šansu nakon meča sa Tuzlom City, kada su se i pojavile informacije da je nekoliko nogometaša otpisano.

Šef struke Simon Rožman već ranije je najavio na jednoj od press konferencija da će Ibričić biti taj koji će govoriti o igračima koji su otpisani, ali i onima koji su dovedeni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa Koševa su to ispoštovali sutrašnjom press konferencijom i svakako da je dobro što svoje najave poštuju, prije svega zbog armije navijača koja svakako zaslužuje transparentan rad, kao i to zvanične informacije o statusu nogometaša.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hanibal
Andusic ponovo u Sarajevu. Dobar potez uprave. Serbecic i Balta bi i mogli ostati. Balta je sasvim dobro igrao a Serbecic je jako kvalitetan, jedino mu fali brzina (kondicija). Sta je sa golmanima? Tu smo tanki. Onaj Sahinovic prosle i ove godine = katastrofa. Mozda bi trebalo sansu davati Rogicu ili dovesti nekog iskusnog golmana.
3 0
Brazuka
Hvala Bogu da ste realni i da napišete nekada pozitivan tekst o Sarajevu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi