Andora ispisala historiju: Pobjeda nakon 13 godina
Foto: EPA

Andora šokirala Mađare

Andora ispisala historiju: Pobjeda nakon 13 godina

Pogotkom Marca Rebesa u 26. minuti utakmice, Andora je došla do pobjede nad reprezentacijom Mađarske i historijskog uspjeha za ovu malenu zemlju.

Rebes je udarcem glavom "uhvatio na spavanju", golmana Mađarske Petera Gulacsija i donio vodstvo svojoj reprezentaciji, ipak ni nakon vodećeg gola, niko nije vjerovao da Andora može do pobjede, pogotovo uzme li se u obzir da se radi o bitnoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Ipak, i to se dogodilo, Andora je upisala pobjedu, prvu, u takmičarskim mečevima, još od 2004. godine i pobjede nad Makedonijom rezultatom 1:0, također u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Te 2004. godine Marc Bernaus je šokirao Makedonce i donio svojoj reprezentaciji, tada, tek četvrtu zvaničnu pobjedu od osnivanja reprezentativnog tima 1996. godine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Uprkos, reputaciji polu-amaterske reprezentacije, Andora u zadnje vrijeme pokazuje znake napretka, pa je tako u februaru ove godine pobijedila San Marino u prijateljskom susretu, a u martu, u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvensto uspjela i odigrati neriješeno sa Farskim ostrvima.

Uz to ovo je za Andoru bila treća utakmica zaredom bez primljenog pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti