Zaboravljeni ofanzivac pronašao novi klub: Ne razmišlja o završetku karijere
FOTO: EPA

Vraća se u zemlju u kojoj je i počeo njegov fudbalski put

Zaboravljeni ofanzivac pronašao novi klub: Ne razmišlja o završetku karijere

Haris Zilić

Iskusni 33-godišnji reprezentativac Gane Andrew Ayew, pomalo je bio zaboravljen u svijetu fudbala, a više od četiri mjeseca nije imao klub.

Ayew je na kraju prošle sezone završio saradnju sa Nottingham Forestom i dugo mu je trebalo da pronađe novi klub.

Govorilo se i o završetku karijere, a li od toga nema ništa jer je Ayew jutros završio transfer. Nakon osam godina ovaj iskusni fudbaler se vraća u Francusku i potpisao je ugovor za ekipu Le Havrea koja ove sezone igra odlično i trenutno su na sedmom mjestu u Ligue 1.

Ayew je upravo svoju bogatu karijeru počeo u Francuskoj sada već daleke 2007. godine u dresu legendarnog Marseilla. Nakon Velodroma preselio se u Lorient, a pored Marseilla i lorienta u Francuskoj je nosio još dres Arlesa.

Ostavio je i dubok trag u Engleskoj, a svi se sjećaju nejgovih sjajnih anstupa za Swansea, bio je i član West Hama, kao i pomenutih Nottingham Foresta. Oprobao se u Turskoj u dresu Fenerbahcea, kao i u Kataru u dresi Al-Sadda, ali epizode su kratko trajale.

Oglasi

Le Havre i Ayew dogovorili su saradnju na godinu dana sa mogućnosti produženja na još jednu godinu, a obzirom da je Le Havre hit sezone u Francuskoj nema sumnje da će im iskustvo Ayewa biti dodatni bonus u cijeloj priči.

Za reprezentaciju Gane Andre Ayew je odigrao 114 utakmica, postigao 24 gola i jedan je od rekordera po broju mečeva za ancionalni tim svoje zemlje.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Na kraju dodajmo da je Le Havre nakon 12 odigranih kola u ligue na sedmoj poziciji sa 15 bodova, a naredni meč igraju u gostima protiv Nantesa nakon reprezentativne pauze i to će biti prilika da Ayew debituje za novi klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi