Sramota: Francuska zvijezda ne može sakriti osmijeh tokom minute šutnje

Kamere su sve snimile

Sramota: Francuska zvijezda ne može sakriti osmijeh tokom minute šutnje

Edmir Škorić

U petak ujutro je došlo do napada u Arrasu u kojem je poginuo jedan učitelj, a dvije osobe su teško stradale. Incident se dogodio u srednjoj školi na sjeveroistoku Francuske.

Napadač je navodno, kazala je policija AFP-u, viknuo ''Allahu Akbar'' prije nego što je izveo napad, a navodno se radi o muškarcu 20-ima rođen u Rusiji.

Državno tužilaštvo za borbu protiv terorizma preuzelo je istragu jer se sumnja kako se radilo o terorističkom napadu.

Francuska je iste večeri igrala u Amsterdamu meč kvalifikacija za EP proti Nizozemske i slavila je sa 2:1 uz dva gola Kyliana Mbappea, a prije meča održana je minuta šutnje zbog ubistva u Arrasu.

Međutim, nisu svi to tako shvatali, pa je rezervni igrač Francuske Jean-Clair Todibo uhvaćen kako se smije, što je naravno naišlo na žestoke osude francuske javnosti.

Oglasi

Francuski defanzivca trenutno igra u Nici koju je pojačao iz Barcelone, a uglavnom je rezerva u Francuskoj i do sada u kvalifikacijama nije upisao nijedan minut, ali je zato odigrao 90 minuta u porazu od Njemačke u prijateljskoj utakmici u septembru.

Nije isključeno da ga Francuski fudbalski savez (FFF) odluči kazniti zbog onoga što je uradio sinoć u Amsterdamu, a očekuje se da se i sam igrač oglasi na društvenim mrežama i objasni svoj sramni postupak.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Dodajmo da je Francuska reprezentacija nakon pobjede nad Nizozemcima osigurala plasman na Euro 2024. godine, a učinile su to i selekcije Belgije i Portugala. 

Top Komentari

E.Car
Momak se smije na šalu koju je neko od njegovih kolega izvalio ali on je vjerovatno musliman i mora biti razapet!!!
0 3
Manijakcolonia
Jbt isto da se vi nikad nista nasmijali kada nije prikladno... Ne smije se sigurno lik zbog minute sutnje nego sto mu je nesto proslo kroz glavu, ali hajde najlakse odmah okriviti momka da uziva u tome
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi