Onana izgubio živce, vrištao i psovao, a izbezumljeni Maguire od straha se samo ukopao u mjestu

Pokazao im odmah ko je gazda

Onana izgubio živce, vrištao i psovao, a izbezumljeni Maguire od straha se samo ukopao u mjestu

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda poraženi su sinoć u prijateljskoj utakmici od Borussije Dortmund sa 3:2. Utakmicu je obilježio Andre Onana koji je izgubio živce nakon loše reakcije Harryja Maguirea, a njegova reakcija oduševila je navijače engleskog kluba.

Onana je ovog ljeta stigao u Manchester United iz Intera kao veliko pojačanje i jasno je da će on preuzeti mjesto prvog golmana od Davide de Gee.

Kamerunski golman branio je sinoć u drugom poluvremenu protiv Dortmunda koji je u veoma zanimljivoj utakmici uspio da pobijedi sa 3:2.

United je poveo sredinom prvog poluvremena sjajnim golom Dalota, no u finišu prvog dijela Dortmund stiže do poputnog preokreta kada je u svega dvije minute Malen uspio da dva puta zatrese mrežu Kobela.

Početkom drugog dijela Antony je izjednačio na 2:2, ali je njemački klub uspio da dođe do pobjede. Odlučujući trenutak desio se u 71. minuti kada je Reus uposlio Moukoka koji je savladao Onanu i pogodio za konačnih 3:2.

Oglasi

Međutim, glavna tema engleske javnosti je upravo Onana koji je početkom drugog poluvremena imao veliki sukob sa Maguireom.

Maguire je u jednoj situaciji očajno reagovao, ali je na kraju Onana bio taj koji je sjajnom odbranom spasio Crvene đavole. No, Maguireu je odmah dao do znanja da se takve greške više ne mogu tolerisati.

Ljutiti Onana otrčao je do Maguirea i izderao se na njega zbog očajne greške, a bivši kapiten Uniteda to je samo nijemo posmatrao. Navijače je oduševio taj potez Kamerunca jer je jasno da Maguire baš i nije u ljubavi s njima.

Za Onanu nije prvi put da tako vrišti na svoje saigrače, a prije nekoliko mjeseci to je uradio i s Edinom Džekom dok su zajedno igrali u Interu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, navijače Uniteda raduje takvo ponašanje jer smatraju da je konačno stigao golman koji bi mogao uvesti red u defanzivu što je Crvenim đavolima očito itekako potrebno.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi