Andre Onana debitovao na Teatru snova i primio gol s pola terena

Nevjerovatan pogodak

Andre Onana debitovao na Teatru snova i primio gol s pola terena

Midhat Šljivak

Manchester United i Lens trenutno igraju prijateljski meč na Old Traffordu, a gosti iz Francuske su do prednosti došli u 22. minuti spektakularnim pogotkom s gotovo pola terena kojeg je postigao Florian Sotoca i tako je ovaj napadač pokvario debi Andrea Onane pred navijačima Crvenih đavola.

Andre Onana je stigao u Manchester United kao veliko pojačanje među stativama. Bio je velika želja Erika ten Haga zbog igre nogom i plaćen je oko 50-ak miliona eura.

Međutim, već na prvom meču pred domaćom publikom Onana je primio spektakularan gol. Gotovo s pola terena pogodak mu je zabio Florian Sotoca.

Vidio je iskusni napadač Lensa da je Onana daleko od mreže. Odlučio je to iskoristiti i lopta je završila u mreži.

[twitter]https://twitter.com/FootColic/status/1687798302081687552[/twitter]

Oglasi

Kamerunski čuvar mreže definitivno nije ovako zamišljao početak karijere na Old Traffordu. Ne dešava se često da se na debiju pred domaćim navijačima primi pogodak na ovakav način.

Podsjetimo, Crveni đavoli su se ovog ljeta riješili usluga španskog golmana Davida de Gee. Iskusni golman je otišao nakon 12 godina i vidjet ćemo hoće li United zažaliti zbog promjene na golu.

Onana je u United stigao iz Intera kojeg je napustio nakon samo jedne sezone. Ponuda iz Manchestera je bila previše dobra da bi se odbila.

Ovaj golman je evropsku avanturu započeo u omladinskim kategorijama Barcelone, a ime je stekao na golu Ajaxa gdje je bio 'jedinica' upravo kod sadašnjeg menadžera Erika ten Haaga.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

yes_aha
Na koga li ce sad galamiti, ko mu je sad kriv.
1 0
Lakaka9
Dugo ćemo plakati za De Geom.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi