I to je moguće: Andre Onana je danas u polufinalu FA Cupa dobio dva žuta kartona, ali nije isključen

Pravila tako nalažu

I to je moguće: Andre Onana je danas u polufinalu FA Cupa dobio dva žuta kartona, ali nije isključen

Eldar Ganibegović

Golman Manchester Uniteda, Andre Onana, danas je dobio dva žuta kartona u polufinalu FA Cupa. Mnoge je zbunilo što nije isključen, ali pravila su u ovom posebnom slučaju jasna.

U polufinalu FA Cupa danas su se na Wembleyju sastali Manchester United i Coventry. Crveni đavoli prošli su tek nakon penala.

Bilo je 3:3 nakon 90 i 120 minuta igre. Ne bi to možda bilo toliko ni čudno da Manchester United do 70. minute nije imao prednost od 3:0.

Simms na asistenciju Tavaresa pogađa u 71. minuti. Prava drama počela je osam minuta kasnije. O'Hare je pogodio za 3:2, da bi u 85. minuti Andre Onana spasio United kada je šutirao Torp.

Tada je kamerunski golman zbog zadržavanja igre dobio i žuti karton. Nije mu to zadržavanje mnogo pomoglo jer je u nadoknadi ponovo savladan i to s bijele tačke kada je pogodio Wrigh.

Tresle su se prečke i jednog i drugog gola u produžecima, no golove nismo vidjeli. Penali su odlučili da dalje ide Manchester United.

Oglasi

U raspucavanju je Andre Onana dobio još jedan žuti karton. Nakon što je zaustavio jedan penal, ismijavao je protivnika, te zaradio javnu opomenu.

Mnogi su tada pomislili da će Kamerunac biti isključen i da je za njega meč gotov. Prevarili su se.

Pravila igre kažu da se opomene u regularnom vremenu, uključujući dva produžetka, ne računaju u kaznenim udarcima.

"Igrač koji dobije žuti karton na utakmici i jedan u šutiranju jedanaesteraca ne smije biti isključen", stoji u pravilniku.

Tako je Andre Onana ostao među stativama, a Manchester Untied je proslavio prolaz dalje. U finalu će 25. maja na Wembleyju igrati protiv Manchester Uniteda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti