Casemirov penal je za pustiti suzu: Ostao je ukopan, nije ni bio svjestan šta je upravo uradio

Bruka Brazilca

Casemirov penal je za pustiti suzu: Ostao je ukopan, nije ni bio svjestan šta je upravo uradio

Admin Čaušević

Sedmicu katastrofalno izvednih penala krunisao je Casemiro. Nakon Ante Budimira, Bernarda Silve Brazilac je posljednji koji se ubrukao i to protiv polufinalu FA Cupa protiv Coventry Cityja. 

Manchester United je izbjegao veliku blamažu te se boljim izvođenjem penala uspio plasirati u finale FA Cupa gdje ga čeka duel protiv gradskog rivala Manchester Cityja.

Vodili su Crveni đavoli sa 3:0 protiv niželigaša, zatim ih je spasio VAR u samom finišu produžetka, da bi ih sreća pogledala i u penal raspucavanju.

Prvi penal izveo je Casemiro i Brazilac je to uradio na blago rečeno katastrofalan način. Ako su se mnogi smijali Anti Budimiru i Bernardu Silvi zbog veznjaka Uniteda mogu pustiti suzu.

Casemiro je previše nonšalanto prišao bijeloj tački te je udario loptu na način da ni sam ne zna šta je zapravo htio da uradi.

Pokušaj brazilskog fudbalera je više ličio na dodavanje nego šut, a golman Coventryja je ostao pribran te je zaustavio loptu koju je uputio veznjak Crvenih đavola.

Oglasi

Nakon promašenog penala govor tijela Casemira je bio takav kao da bivši član Reala nije bio ni svjestan šta je zapravo uradio.

Ipak, ostali igrači Uniteda su se pobrinuli da Brazilac mirno spava u narednim danima pošto je penal serije otišla na stranu kluba sa Old Trafforda sa 4:3.

Inače, tokom 120 minuta Casemiro je igrao sasvim korektan meč. Izdvaja se njegov nevjerovatan pasa Rasfhorda poslije čega se Englez nije najbolje snašao.

Casemirov penal je bio samo jedan u niz užasno izvedenih. Sedmica je počela kada se Budmiri obrukao u dresu Osasune, a zatim je Silva protiv Reala na užasan način izveo panenku.

Međutim, za razliku od Hrvata i Portugalca, Brazilac je na kraju imao zadovoljstvo pošto je njegov tim u konačnici stigao do pobjede, odnosno prolaska dalje.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi