Od velikana ostalo je samo v: United vodio 3:0, pa na penale spašavao pobjedu protiv drugoligaša!

FA Cup

Od velikana ostalo je samo v: United vodio 3:0, pa na penale spašavao pobjedu protiv drugoligaša!

Eldar Ganibegović

Danas je na Wembleyju odigrano drugo polufinale FA Cupa. Manchester United je vodio 3:0 protiv Coventryja, drugoligaš je izjednačio, ali Đavoli na penale prolaze u finale. 

Igrala se 19. minuta kada golman Coventryja zaustavlja udarac Rashforda. Četiri minute kasnije McTominay pogađa za 1:0 nakon asistencije Dalota.

Simms je imao šansu za Coventry u 40. minuti, da bi u nadoknadi prvog poluvremena Maguire nakon kornera pogodio za 2:0.

Bruno Fernandes je u 48. minuti opalio s distance. Mnogi su loptu vidjeli u golu, ali ide tik pored gola.

Deset minuta kasnije Portugalac se popravio. Predriblao je nekoliko igrača, šutirao, lopta pogađa nekoga i mijenja smjer za 3:0.

Činilo se tada da je sve gotovo, no Coventry se nije predavao. Simms na asistenciju Tavaresa pogađa u 71. minuti.

Oglasi

Prava drama počela je osam minuta kasnije. O'Hare je pogodio za 3:2, da bi u 85. minuti Andre Onana spasio United kada je šutirao Torp.

Sudijska nadoknada donijela je penal za Coventry. Wright je poslao loptu u jednu, a Onanu u drugu stranu i gledali smo produžetke.

Trese se prečka Coventryja u 94. minuti nakon šuta Fernandesa. Maguire je prokockao jednu šansu u 107. minuti, a onda slijede šanse za Coventry.

Prvo je tik pored gola u 112. minuti šutirao Wright, da bi Simms četiri minute kasnije pogodio prečku.

Prva minuta nadoknade donosi loptu u mrežu Onane. Wright je dodao do Torpa koji pogađa s male udaljenosti, ali je VAR utvrdio milimetarski ofsajd pa je gol poništen i gledali smo penale.

Oglasi

Prva serija donosi bruku Casemira. Pokušao je panenku, Collins čita i brani lagano. Wright pogađa za Coventry i prebacuje pritisak na Đavole.

Druga serija donosi dva gola, da bi Eriksen pogodio u trećoj, a Onana brani O'Hareu i stvari su se vratile na početak.

Fernandes pogađa u četvrtoj, kapiten Coventryja, Sheaf, šutira preko gola. Uslijedila je meč lopta za United, šutirao je Hojlund i poslao Đavole u finale. 

U subotu, 25. maja 2024. godine, igrat će se finale FA Cupa. Domaćin je naravno Wembley, a sastat će se Manchester United i Manchester City.

Podsjetimo, Manchester City je jučer golom Bernarda Silve slavio protiv Chelseaja i izborio plasman u finale takmičenja. 

FA Cup, polufinale:

Coventry - Manchester United 3:3 (na penale 2:4)

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiGenije
Čist go ljudima poništen. Smiješno
3 0
Nije.bitno
Unitedu treba psihijatar pored linije u zadnjih 25 minuta svake utakmnice . Konstantno padaju u zavrsetku
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi