Manchester United kao razbijena vojska - Najbolji dokaz je scena nakon pobjede na Wembleyju

Hojlund slavi, a ostalo...

Manchester United kao razbijena vojska - Najbolji dokaz je scena nakon pobjede na Wembleyju

Eldar Ganibegović

Teškom mukom Manchester United je danas izborio finale FA Cupa. Nakon pobjede Crveni đavoli su izgledali kao razbijena vojska.

U polufinalu FA Cupa danas su se na Wembleyju sastali Manchester United i Coventry. Crveni đavoli prošli su tek nakon penala.

Bilo je 3:3 nakon 90 i 120 minuta igre. Ne bi to možda bilo toliko ni čudno da Manchester United do 70. minute nije imao prednost od 3:0.

Simms na asistenciju Tavaresa pogađa u 71. minuti. Prava drama počela je osam minuta kasnije. O'Hare je pogodio za 3:2, da bi u 85. minuti Andre Onana spasio United kada je šutirao Torp.

Sudijska nadoknada donijela je penal za Coventry. Wright je poslao loptu u jednu, a Onanu u drugu stranu i gledali smo produžetke.

Tresle su se prečke i jednog i drugog gola u produžecima, no golove nismo vidjeli. Penali su odlučili da dalje ide Manchester United.

Oglasi

Prvu meč loptu imao je Rasmus Hojlund. Šutirao je Danac i pogodio, te je krenuo uveliko i srčano da slavi s navijačima svog tima.

No, njegovi saigrači nisu bili baš raspoloženi za slavlje. Nekoliko ih je potrčalo pa stalo, dok ostalima nije padalo na pamet da slave. Kao razbijena vojska.

U subotu, 25. maja 2024. godine, igrat će se finale FA Cupa. Domaćin je naravno Wembley, a sastat će se Manchester United i Manchester City.

Podsjetimo, Manchester City je jučer golom Bernarda Silve slavio protiv Chelseaja i izborio plasman u finale takmičenja.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupsonn
Sta se ovde ima slaviti ..kockaste glave od 0 3 na 3 3 pa ljudima cist poništava u zadnjoj minuti samo da bi finale imalo neki značaj.. da ne bude koventry city finale ..jednostavna matematika..ggmmmmuuuuuu
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi