Songa čeka šok kada se vrati u hotel: Onana je s ovim sebi zauvijek zatvorio vrata u ekipi Kameruna!

Golman Intera odlučio da reaguje

Songa čeka šok kada se vrati u hotel: Onana je s ovim sebi zauvijek zatvorio vrata u ekipi Kameruna!

Endin Čaušević

Selektor Kameruna, Rigobert Song, šokirao je sve pred početak meča protiv Srbije kada je odlučio da golmana Andrea Onanu izbaci iz sastava nakon što se posvađao s njim, a golman Intera je odlučio odmah da reaguje i pokaže šta misli o svemu tome.

Song je sat vremena prije početka utakmice protiv Srbije objavio početni sastav ove reprezentacije, a mnogi su se iznenadili kada su vidjeli da Onana nije ni na klupi i nije bilo odmah jasno šta se dešava.

Ubrzo nakon toga potvrđeno je da je Onana izbačen iz sastava Kameruna za ovu utakmicu, a glavni razlog je kršenje discipline ove reprezentacije.

Pred početak meča potvrđeno je da je došlo do svađe između Songa i Onane jer golman Intera nije htio da prihvati savjet koji mu je dao selektor što je na kraju eskaliralo i očito da je njegov nastup na Mundijalu već završen.

Naime, Song je tražio od Onane da ne rizikuje mnogo kada ima loptu u posjedu i da njemu treba u reprezentaciji tradicionalni, a ne moderni golman što se njemu nije svidjelo i rekao je da to neće uraditi.

Na kraju su se posvađali žestoko, a Song je poručio Onani da neće braniti protiv Srbije i da nije u sastavu za utakmicu. On je u hotelu pratio odličan okršaj ovih selekcija i odmah je odlučio drastično da reaguje.

Oglasi

Onana ne želi da čeka da se Kamerunci vrate u hotel nakon meča protiv Srbije i odlučio je odmah da napusti reprezentaciju jer je jasno da ga Song više neće vraćati u sastav.

Fabrizio Romano je objavio da je Onana odlučio da odmah napusti reprezentaciju Kameruna i da se više neće vraćati u Katar, a prema svemu sudeći nećemo ga gledati u dresu reprezentacije dok je Song selektor.

Golman Intera je odbio savjet da sačeka da se ekipa vrati u hotel i da pokuša popričati sa Songom i riješiti problem, te je na svoju ruku napustio kamp reprezentacije Kameruna.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Onana je upisao tako tek jedan nastup na Mundijalu u meču protiv Švicarske, a u sjajnoj utakmici Kameruna i Srbije koja je završena rezultatom 3:3 branio je Davis Epassy.

Sada je već jasno da će Epassy preuzeti mjesto prvog golmana u ekipi Kameruna i da će braniti na meču protiv Brazila gdje je Kamerunu potrebno čudo kako bi se plasirao dalje.

Top Komentari

MaDaj
Da ih vodi neki recimo jugosloven, tražilo bi se da da otkaz hahah
2 0
Walter57
Kad postavljaš ovakva pitanja vjerovatno i nisi živio u vrijeme kad postojala. Zato pokušavaš biti pametan. Ako i jesi, ostavi to za sebe...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi