To nije Brazil, to je Srbija: Spektakularna akcija Orlova i gol Mitrovića, a onda odgovor Kameruna

Ušetali se u gol, ali slavlje nije dugo trajalo

To nije Brazil, to je Srbija: Spektakularna akcija Orlova i gol Mitrovića, a onda odgovor Kameruna

Endin Čaušević

Kamerun i Srbija igraju trenutno meč 2. kola grupne faze Svjetskog prvenstva, a nakon prvobitnog šoka za Orlove naši susjedi uspjeli su da dođu do velikog preokreta i posebno trećim golom su oduševili fudbalski svijet.

Kamerun je uspio da kazni Srbiju za nekoliko velikih promašaja u uvodnom dijelu utakmice i dođe do pretnosti kada je u 29. minuti Castelletto zabio gol za 1:0.

Međutim, Srbiju to nije mnogo uzdrmalo jer su naši susjedi do kraja prvog dijela došli do potpunog preokreta.

Orlovi su u prvoj minuti nadoknade uspjeli da poravnaju na 1:1 kada je Pavlović pogodio nakon centaršuta Tadića.

Samo dvije minuta kasnije bilo je 2:1 za Srbiju. Ovaj put u centru pažnje našao se Sergej Milinković-Savić koji fantastično matira golmana Kameruna za preokret svoje reprezentacije.

Međutim, najljepši detalj u dosadašnjem dijelu utakmice vidjeli smo u 53. minuti kada je Srbija povela sa 3:1.

Oglasi

Reprezentativci Srbije odigrali su u stilu Brazilaca spektakularnu akciju kao na malom fudbalu i skoro su se ušetali u gol Kameruna.

Na kraju asistent za ovaj gol bio je Živković, a u listu strijelaca upisao se Aleksandar Mitrović koji je tako povisio na 3:1 i iskupio se za promašaje u prvom poluvremenu.

Fantastičnu akciju Srbije i gol Mitrovića za 3:1 pogledajte OVDJE.

Međutim, samo deset minuta kasnije Kamerun je smanjio na 3:2 kada je Aboubakar sjajno savladao golmana Srbije i vratio je Kamerun u život.

Gol Kamerunaca pogledajte OVDJE.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Do kraja utakmice ostalo je još pola sata i Srbija ima prednost koja im itekako otvara vrata borbe za plasman u narednu rundu.

Jasno je da će odluka o putniku u osminu finala pasti u zadnjem kolu kada će se za tu poziciju boriti u direktnom okršaju Srbija i Švicarska.

Top Komentari

Mux82
Okrenuo je Kamerun! Hahahahahahaha!!!
2 1
koraj
Brises komentare, a Cause? Jedi opet .....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi