Svi su čekali da se pojavi na tribinama, a Onana je na kraju pokazao kako prati utakmicu

Song ga zbog svađe izbacio iz sastava Kameruna

Svi su čekali da se pojavi na tribinama, a Onana je na kraju pokazao kako prati utakmicu

Endin Čaušević

Selektor Kameruna, Rigobert Song, iznenadio je sve odlukom da izbaci Andrea Onanu iz sastava za meč protiv Srbije jer on nije htio da posluša njegov sastav, a golman Intera oglasio se na Instagramu pred sami početak ove utakmice.

Fudbalska javnost bila je iznenađena kada se pojavio sastav Kameruna jer su odmah svi vidjeli da tu fali vjerovatno najveća zvijezda u sastavu Andre Onana koji je bio golman broj jedan u ovoj reprezentaciji.

Onana je branio na prvom susretu na Mundijalu protiv Švicarske u kojem je Kamerun poražen sa 2:0 i očekivalo se da će on biti i danas na golu protiv Srbije.

No, kada se nije našao u sastavu prvo se pomislilo da je povrijeđen, ali brzo je objavljeno da je Song odlučio da ga izbaci iz sastava zbog kršenja discipline.

Navodno, oni su se posvađali pred ovaj susret jer je Onana odbio da posluša savjet svog selektora. Song je tražio da se on ponaša više kao tradicionalni golman i da ne rizikuje kada ima loptu u svom posjedu, a navodno to je Onana odbio zbog čega su se i posvađali.

Sve je kulminiralo kada je Song poručio Onani da više nije u sastavu Kameruna i da protiv Srbije uopšte neće biti u sastavu, a kako stvari stoje ista sudbina čega ga i u posljednjem kolu protiv Brazila.

Oglasi

Onana je trebao s tribina pratiti utakmicu Kameruna i Srbije, ali on se nije pojavio na stadionu i odlučio je ostati u hotelu.

Kamerunac je i na Instagramu objavio story na kojem se vidi sastav njegove reprezentacije, te pružio podršku svojim saigračima iako je njemu sigurno sada najteže jer nije očekivao takav skandal u Kataru.

   Andre Onana se oglasio na Instagramu pred sami početak meča između Kameruna i Srbije

Na kraju Song je odlučio da će rezervni golman Devis Epassy braniti na meču protiv Srbije i vjerovatno će on biti na golu i protiv Brazila.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Također, mediji u Kamerunu su objavili da će Onana teško ponovo dobiti poziv u reprezentaciju dok je Song na selektorskoj poziciji, ali se nadaju da će oni ipak riješiti ovaj problem.

Poznato je da Kamerunci nemaju pravo na kiks u današnjem meču i u slučaju da iz Srbija pobijedi bit će jasno da više nemaju šansi da se plasiraju dalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi