Kamerunci u šoku pred Srbiju: Song izbacio Onanu iz sastava i poslao ga na tribine!

Golman Intera nije u sastavu

Kamerunci u šoku pred Srbiju: Song izbacio Onanu iz sastava i poslao ga na tribine!

Endin Čaušević

Srbija od 11 sati igra drugi meč na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a protivnik im je selekcija Kameruna u kojoj su se očito desili veliki problemi pred današnji okršaj drugog kola jer u sastavu uopšte nema golmana Andrea Onane.

Kamerun i Srbija otvaraju današnji program na Mundijalu u Kataru i sigurno je da nas u ovom okršaju očekuje dosta uzbuđenja jer ove ekipe nemaju pravo na kiks ukoliko žele i dalje da se bore za plasman u osminu finala.

Sigurno je da Srbija ima ulogu favorita u ovom meču, no jasno je da se Kamerunci neće tako lako predati.

Međutim, ono što bi moglo da poveća motiv igračima Srbije jesu vijesti koje dolaze iz tabora Kameruna u kojem očito ne vlada baš najbolja atmosfera pred današnju utakmicu drugo kola.

Naime, selektor ove reprezentacije Rigobert Song objavio je sastav Kameruna sat vremena pred početak utakmica, a svi su shvatili da na golu nema Andrea Onane.

Golman Intera branio je u prvom susretu protiv Švicarska u kojem je Kamerun poražen sa 2:0 i očekivalo se da će sigurno i danas biti na golu, ali svi su bili u šoku kada su vidjeli da Onana nije ni na klupi.

Oglasi

Nikome nije bilo jasno šta se desilo s ovim golmanom i zbog čega je van sastava za meč sa Srbijom, te se sumnjalo da je povrijeđen, ali sada je jasno da to nije slučaj.

Onana je bio u potpunosti spreman za meč, ali na kraju je odlukom trenera on u potpunosti izbačen iz sastava i s tribina će pratiti utakmicu protiv Srbije.

Šansu ispred njega dobio je rezervni golan Devis Epassy, a kamerunski mediji objavili su da je Song zbog lošeg ponašanja Onane odlučio da golmana Intera u potpunosti izbaci iz sastava.

Navodno, Onana je prekršio disciplinu u ekipi Kameruna zbog čega ga je Song poslao na tribine, a još uvijek nije poznato šta je on tačno uradio.

Susret u Al Wakrahu počinje u 11 sati, a podsjećamo vas da su već poznati sastavi obje reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kamerun: Epassy, Fai, Castelletto, N'Koulou, Tolo, Kunde, Anguissa, Hongla, Toko Ekambi, Mbuemo, Choupo-Moting.

Srbija: V. Milenković-Savić, Pavlović, Veljković, Milenković, Živković, Kostić, Maksimović, Lukić, S. Milenković-Savić, Tadić, Mitrović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi