Žestoka svađa odjekivala svlačionicom: Zna se zašto je Song izbacio Onanu iz sastava Kameruna

Pred sami početak meča protiv Srbije

Žestoka svađa odjekivala svlačionicom: Zna se zašto je Song izbacio Onanu iz sastava Kameruna

Endin Čaušević

Kamerun igra danas meč drugog kola Svjetskog prvenstva u Kataru protiv selekcije Srbije, a selektor ove reprezentacije sve je iznenadio odlukom da golmana Andrea Onanu izbaci iz sastava i pošalje ga na tribine, te je sve to uradio zbog svađe koju je imao s golmanom Intera.

Onana je sigurno među najvećim zvijezdama u reprezentaciji Kameruna i branio je u prvom susretu protiv Švicarske koju je njegova selekcija izgubila sa 2:0.

Očekivalo se da će golman Intera biti sigurno danas u sastavu od prve minute protiv Srbije, ali su svi ostali u šoku kada su vidjeli da Onana uopšte nije u sastavu i da je rezervista Devis Epassy na golu.

Selektor Rigobert Song odlučio je da izbaci Onanu iz sastava i pošalje ga na tribine i kako stvari stoje više ga nećemo gledati na Svjetskom prvenstvu.

Mediji u Kamerunu objavili su da je Onana prekršio disciplinu i da je Song odlučio da ga odmah kazni, te je saopštio nekoliko sati pred meč protiv Srbije da on uopšte neće biti u sastavu.

Sigurno takva narušena atmosfera najviše raduje Srbiju koja danas mora po pobjedu ukoliko želi ostati u konkurenciji za plasman u osminu finala ovog velikog takmičenja.

Oglasi

Također, pred sami početak susreta u Al Wakrahu počele su se pojavljivati informacije i šta se desilo između Songa i Onane pa je selektor Kameruna odlučio čak da ga izbaci iz sastava za ovu utakmicu.

Naime, prvo su se pojavile informacije da su se oni posvađali jer je Onana počeo da negoduje što je Samuel Eto'o uz reprezentaciju i počeo je da ispituje koja je uopšte njegova uloga u svemu tome.

Međutim, ugledni novinar Fabrizio Romano objavio je da je razlog svađe bio poputno drugačiji, te da je došlo do nesuglasica zbog načina na koji se Onana ponaša tokom utakmica.

Poznato je da on voli da se uključi u igru svog tima i da je pravi primjer današnjeg modernog golmana što se Songu očito ne sviđa.

Oglasi

Navodno, oni su se žestoko posvađali kada je Song rekao Onani da želi da bude kao tradicionalni golman i da ne rizikuje kada ima loptu u posjetu što je on odbio i poručio je da neće mijenjati svoj način branjenja i igre.

Piše se da se orila svlačionica dok su se oni svađali, a potom je Song rekao Onani da uopšte nije u sastavu i odlučio je da će Epassy biti danas na golu Kameruna od prve minute u meču protiv Srbije.

Kamerunci će se u slučaju poraza oprostiti od šansi za plasman u osminu finala, a ovakve stvari sigurno samo otežavaju tu situaciju.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Drugi meč ove grupe u kojem se sastaju Brazil i Švicarska igra se danas s početkom u 17 sati.

Brazil je lider u ovoj grupi zbog bolje gol-razlike iako ima isto bodova kao i Švicarska (3), dok su Srbija i Kamerun trenutno bez bodova.

Pozicija Tim Broj utakmica Bodovi Gol-razlika
1. Brazil 1 3 2:0
2. Švicarska 1 3 1:0
3. Kamerun 1 0 0:1
4. Srbija 1 0 0:2

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Onana:"AR567AL JE VELIKAN"..SONG:"NEMA MJESTA LAZOVIMA U NASOJ EKIPI, ides na TRIBINE"..
1 1
user1656135209
Mislim da su od Švicarske izgubili 1-0 al hajd
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti