Švicarska se spašavala u prvom poluvremenu, pa u drugom stigla do gola vrijednog tri boda

Utakmica Svjetskog prvenstva

Švicarska se spašavala u prvom poluvremenu, pa u drugom stigla do gola vrijednog tri boda

E. Oštraković

Svoje prve utakmica na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu odigrale su Švicarska i Kamerun, a minimalnu pobjedu od 1:0 ostvarila je reprezentacija Švicarske.

U utakmici u kojoj je teško neko mogao reći da je jedna reprezentacija favorit u odnosu na drugu, Švicarci su ostvarili pobjedu.

Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji Kameruna koji je napadao, stvarao prilike, ali je golman Švicarske bio oprezan.

Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0, a bilo je jasno da će Švicarska morati promjeniti nešto kako bi ostvarili pobjedu.

Dosta bolje su Švicarci izgledali u drugom poluvremenu, a to im se na kraju isplatilo jer su uspjeli ostvariti pobjedu.

Jedini gol viđen je u 48. minuti utakmice kada je sjajno centrirao Shaqiri, a gol za vodstvo Švicarske postigao je Embolo.

Inače, Embolo je rođen u Kamerunu, te nije proslavio svoj gol, a činilo se da je pomalo tužan što je baš on bio strijelac.

Pokušavali su Kamerunci nakon toga da postignu gol koji bi značio izjednačenje, ali to nisu uspjeli, te su na kraju upisali poraz.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Švicarska se tako nakon ove pobjede primakla drugom krugu, a vjerovatno će se putnik u naredni krug tražiti na utakmici između njih i Srbije.

Grupa će biti kompletirana večeras kada svoju utakmicu odigraju prvi favorit grupe, selekcija Brazila i reprezentacija Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi